GIANT Glory 0 2012 -problem ze stukami w rowerze
GIANT Glory 0 2012 -problem ze stukami w rowerze
Witam mam problem ze świeżo kupionym Giantem Glory 0 z roku 2012. Z roweru wyłaniają się wkur...ące stuki podczas uderzenia przedniego koła o podłoże. Ciężko stwierdzić co to jest ale wiem na pewno ,że nie jest to: sprężyna boxxera(wyjmowałem i też stukało), damper(wyjmowałem), przednie koło(zamieniałem na inne),napęd też nie. Wszystko w rowerze jest dokręcone. Jedyne co mi przychodzi do głowy to stery. Fakt nie ma na nich żadnego luzu, są dokręcone. Ale są to stery z redukcją kąta główki o 1,5* i być może one są przyczyną stuków. Dodam, że rozbierałem je i czyscilem ze starego smaru i składałem na nowo. Najchętniej bym chciał aby wypowiedział się na ten temat ,ktoś kto albo posiada gianta z takimi sterami albo ma takie stery, ponieważ wszystkie typowe powody stuków już przerabiałem. Byłem też w autoryzowanym sklepie Giant w Warszawie, ale nie mogłem słuchać bredni, które tam prawili. Chciałym wyeliminować wszystkie przyczyny stuków zanim odeśle swój rower gdzieś na tajwan....