Zumbi F44 2009 + tuleje offsetowe.
Zumbi F44 2009 + tuleje offsetowe.
Ma ktoś/widział ktoś takie zestawienie? Nie będzie nic obcierało przy dobiciu? Chciałbym troche geometrie poprawić, ale nie jestem pewien czy wszystko będzie grało tak jak trzeba.
SIEMA MELON!
-
- Kontakt:
możesz to sam obczaić .
chyba już wszyscy rozumieją o co chodzi z tulejami offsetowymi ?
można uzyskać przesunięcie o 2/3 mm na oczku,w zależności od grubości śruby mocującej.
wystarczy przyjrzeć się swojej ramie (mocowaniom dampera) i samemu damperowi.
jest wiele konfiguracji-gdy offset nie zadziała. bo na przykład jest zbyt mało miejsca miedzy mocowaniem ramy a oczkiem dampera . i w pewnym momencie ugięcia tuleja ocierać/opierać będzie się na damperze lub ramie/mostach
przeważnie jest tak,że na jednym z oczek praktycznie zawsze można ją zainstalować(spełnia zadanie) a na 2 w kilkunastu procentach się nie da.
nie chce mi się robić rysunków- ale zasada jest tak prostacka,że jeżeli ktoś patrząc na swoją ramę nie potrafi sobie tego wyobrazić?
to jak sobie radzi z napompowaniem koła???
chyba już wszyscy rozumieją o co chodzi z tulejami offsetowymi ?
można uzyskać przesunięcie o 2/3 mm na oczku,w zależności od grubości śruby mocującej.
wystarczy przyjrzeć się swojej ramie (mocowaniom dampera) i samemu damperowi.
jest wiele konfiguracji-gdy offset nie zadziała. bo na przykład jest zbyt mało miejsca miedzy mocowaniem ramy a oczkiem dampera . i w pewnym momencie ugięcia tuleja ocierać/opierać będzie się na damperze lub ramie/mostach
przeważnie jest tak,że na jednym z oczek praktycznie zawsze można ją zainstalować(spełnia zadanie) a na 2 w kilkunastu procentach się nie da.
nie chce mi się robić rysunków- ale zasada jest tak prostacka,że jeżeli ktoś patrząc na swoją ramę nie potrafi sobie tego wyobrazić?
to jak sobie radzi z napompowaniem koła???