Continental Diesel
Continental Diesel
Witam!
Czy ktoś z was może mi powiedzieć jak się jeździ na dieselkach?
czy ma to jakiś sens zaoszczędzić kilka dych, czy lepiej dorzucić i kupić big betty?
Z tego co się dowiedziałem wcale nie są złe ale jazda na mokrym asfalcie to naprawdę wyczyn bo przyczepności nie mają żadnej.
Miał czy może ma ktoś jakieś wspólne przeżycia z tą oponą ?:D
Czy ktoś z was może mi powiedzieć jak się jeździ na dieselkach?
czy ma to jakiś sens zaoszczędzić kilka dych, czy lepiej dorzucić i kupić big betty?
Z tego co się dowiedziałem wcale nie są złe ale jazda na mokrym asfalcie to naprawdę wyczyn bo przyczepności nie mają żadnej.
Miał czy może ma ktoś jakieś wspólne przeżycia z tą oponą ?:D
-
- Kontakt:
ja mam ją aktualnie, na asfalcie nie trzyma, na twardej glinie też słabo, ale to nie jest szosowa opona
poza tym na ściółce, ziemi, korzeniach i lekkim błocie radzi sobie doskonale, ja zapłaciłem za nią 60zł, w tym samym sklepie kenda nevegal jest za 50 więc nawet się nie zastanawiałem, którą wybrać

http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
Diesel'e sprzed 2-3 lat byly zdecydowanie lepsze, mocniejsze, bardziej wytrzymale jednak kryzys spowodowal ze i tu zaczeli oszczedzac i obecne egzemplarze sa gorsze jakosciowo.
Niemniej jednak do Enduro jest to jakies rozwiazanie pod warunkiem ze nie jezdzisz duzo po asfalcie.
Niemniej jednak do Enduro jest to jakies rozwiazanie pod warunkiem ze nie jezdzisz duzo po asfalcie.
[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
Guma dobra ale scianki cienkie.greg2405 pisze:mam ją na przodzie i jestem bardzo zadowolony, na tyle mam nokiana i ta już tak dobrze nie trzyma jak przednia:-(
Dokładnie. Szukaj 60a. Ostatnio cos na allegro trudno znaleść ale warto szukać. Ja 60tki regularnie w bikeparkach uzywam na suche dni bo lepiej sie toczy i nie schodzi po ostrej jezdzie. Tylko nie licz na dobre trzymanie na mokrym ale cos za cos.FRmaniak pisze:Nie pamiętam czyja to była rada Spaceda czy Piotrexa ale nie bierz 70a bo to nie opona tylko nakładka na obręcz. Nigdy nie miałem 70a ale jestem zadowolony z tego że go posłuchałem i nie wziąłem tego tylko 60a
kemi66 pisze:Kumpel ma HR'a na przodzie i tyle w mieszance 70A jeździ na ciśnieniu 2 bar i nie narzeka ja z resztą też nie narzekałem jak się nim przejechałem a + jest taki że wolno się ściera on ma już 2 sezony i jeszcze się trzyma.
A do czego macie porównanie?
Czyli masz porównanie do gównianych opon. To jak pocieszać, że masz niebrzydką dziewczyne bo poprzednia nie miała nosa.kemi66 pisze:Np Kendy nevegal, blue grove opon CST i nokianów
RockStar pisze:Schwalbe Big Betty? wiem ze mają niskie opory toczenia, ale kolega mówił ze spisują się tylko w kamieniach i suchych drogach. Ale przyczepność przy hamowaniu mają dobrą.
Jak ci zależy na toczeniu to na przód wicked willa lepiej tylko, ze podobno w twardej mieszance schwable jest słabe. Pytanie czy słabe jak 60a i po prostu marudza ludzie tylko na 42a jezdzacy czy jak 70a i się nie nadają do jazdy po korzeniach nawet na suchym i pokrytych korą.