NIE-klejące chwyty/gripy - co polecacie?

CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

Na końcówki jest sposób :) Odcinasz plastik na którym się trzymają, wbijasz zwykłego barenda na kierownica i włala ;p Żadna filozofia a naprawdę jest to dobre rozwiązanie :D
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Trzeba je obrócić bolcem w inne miejsce niż to fabryczne to wtedy się ładnie wbiją. Ja mam z fabrycznymi barendami dwa komplety z czego jeden już dogorywa i nie spada nic. Do tego na pewno następny będzie też Sunline, bo to jedyne chwyty których średnica mi pasuje i nie pływa w nich ręka.
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

jeździj w rękawiczkach to nie będą się kleiły. ewentualnie pianka , to jeszcze z wagi zejdziesz ;P
Kammil
Kontakt:

Post autor: Kammil »

Darty Race się nie kleją ;)
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

Tak jak wyżej polecam gripy firmy Mortop koszt minimalny a mam je ponad dwa sezony i nie kleją się poza tym ich struktura daje idealną kontrolę podczas jazdy i skład sprawia że prawie się ńie zużywają, po prostu zajebiste :D
No ride... No Life...
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Dziękuję za zainteresowanie tematem.
Aż głupio mi przyznać, ale co komu po opiniach typu "Może zobacz ODI", "Spróbuj Mortopa"? Te firmy produkują po kilka modeli gripów i nie zgadnę co macie na myśli ;)

Podzieliłem wybór na grupy: kevlarowe, kauczukowe syntetyczne (wszystkie poniżej), silikonowe i piankowe.

Spostrzeżenia NorekO, które są zgodne z moimi, wskazują na głównego winowajcę - warunki atmosferyczne. W szczególności amplitudę temperatury i znacznie większe zmiany wilgotności np. na balkonie.
Drugi wniosek wysnuwam stąd, że pod przezroczystą i szczelną folią, dla której dopływ światła i ciepła był nieograniczony, starzenie gumy przebiegało zauważalnie wolniej.

Octane One Bolt ON, LIZARD-SKINS Peaty, Dartmoor Flashback, TOKEN Double Locking, SARS MTB Lock On, Dartmoor Race, Funn Combat Lock On, oraz reszta innych i no-name-ów, wykonane są w procesie wulkanizacji dokładnie tego samego kauczuku syntetycznego, opartego o związki: butadienu, izoprenu, chloropropenu z dodatkiem wypełniaczy. Różnią się tylko w niewielkim stopniu procentową zawartością składników, co jest oczywiście odczuwalne w dotyku, więc jak ktoś proponuje powyższe lub im podobne, to widocznie problemu klejących gripów nie zna.

Prosiłbym o opinie kogoś, kto ten problem zaobserwował i sobie z nim poradził :) :!:

Dla tych, którzy nie wiedzą o jakie lepienie chodzi - dokładnie to samo co dotknięcie powierzchni z pozostałością kleju po oderwaniu zastarzałej, dużej naklejki - część glutów przykleja się do ręki :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Moje lizardy, najtańsze jakie były, LOGO to chyba model, się prawie wcale nie kleją.
Z gówna bata nie ukręcisz.
queer0s
Kontakt:

Post autor: queer0s »

Nikt chyba nie wspomniał o owijce ?
Suuubuś <3
ODPOWIEDZ