Filmy Filmy Filmy

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

http://youtu.be/cDat96UyT5A

Kolejny mocny trailer. Czekam aż w końcu hity z wiosennych festiwali trafią do kin i na dvd.
Spaced
moderator
Kontakt:

Nowy Bourne jest zaskakująco nudny.

Na pocieszenie wkleiłem tego samego dnia Bernie i to jest na prawde spoko film. Jack Black w najlepszej roli od dawna.

Comic Con Episode IV A fans hope tez jest na prawde spoko dokumentem.
wawrzon
Kontakt:

Post autor: wawrzon »

Seriale :
Zacząłem wczoraj (i dziś już prawie kończę) SUITS. Rewelacyjny serial o mmm prawnikach. Polecam.
Większość seriali z filmwebu mających ocenę w granicach 8 to bardzo mocne pozycje.

Anger Menagment - też nowy i też świetny, dla każdego komu podobał się Dwóch i Pół (krótkie niezobowiązujące 20 min dla śmiechu)
Spaced
moderator
Kontakt:

wawrzon pisze:Anger Menagment - też nowy i też świetny, dla każdego komu podobał się Dwóch i Pół (krótkie niezobowiązujące 20 min dla śmiechu)
Jak ci się podobało to podejdzie ci:

http://www.imdb.com/title/tt1931533/

A swoją drogą z filmów na tą jesień grubych:
http://www.traileraddict.com/trailer/la ... nd-trailer

http://youtu.be/tDyaNnrgdp4 - to jest na prawde dobry film.

I to:
http://youtu.be/2iQuhsmtfHw

Wydaje się proste ale konsultacje dawał reżyser Primera (I przy okazji bardzo szanowany naukowiec), a sam reżyser filmu nakrecił pare na prawdę obiecujących rzeczy.
MouflonsRiders
Kontakt:

Post autor: MouflonsRiders »

Ja od siebie polecam " Niezniszczalni 2 " ( trailer - http://www.youtube.com/watch?v=2n_huW9WYIU ) byłem w Niedziele w kinie na tym i na prawde spoko film, smieszne teksty leciały, a najlepsze jak są z sceny z Chuckiem Norrisem każdy na sali odrazu w śmiech :D
marcin.g
Kontakt:

Post autor: marcin.g »

To ja od siebie polecę film Warrior.
Bardzo fajna pozycja dla lubiących sporty walki plus na prawdę dobry film.
Yuma dla mnie naprawdę ok, ale ja ogólnie lubię filmy z klimatem
tamtych czasów. Ale było kilka momentów, że cała sala się śmiała :)
Co do polskich produkcji to jeszcze Testosteron zaliczyłbym do udanych :)
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

polecicie jakiś katastroficzny lub coś w stylu jestem legendą?
oglądałem już chyba wszystko z tego gatunku
Spaced
moderator
Kontakt:

W sensie postapokaliptyczny?

Stake Land zobacz.
juraski
Kontakt:

oglądałem :) tak rodzaj postapokaliptyczny jest dla mnie genialny jeśli film jest wysokobudżetowy.

w tym gatunku najbardziej spodobał mi się chyba "pojutrze", a może pamiętasz coś innego? Czekam na lektora do apollo 18, ale recenzje są mieszane muszę sam ocenić
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

post apocalyptic to dla mnie Mad Max ( głównie 2-ga część)
Spaced
moderator
Kontakt:

juraski pisze:w tym gatunku najbardziej spodobał mi się chyba "pojutrze", a może pamiętasz coś innego? Czekam na lektora do apollo 18, ale recenzje są mieszane muszę sam ocenić
Apollo bedzie gównem ale w sumie podeszło ci pojutrze to jest szansa, że apollo podejdzie ;) Swoja droga olej lektora - napisy są milion razy lepsze.

Zobacz sobie The Road - nie wysoki budżet ale to film po jakim na pare dni stajesz się nieufny ludziom.

Post apokaliptyczne:
Right at your door
Quiet Earth
Hell
Hardware (naciągane)
Letters From A Dead Man (Rosyjskie)

Ogólnie to na prawde trudny do trafienia gatunek jeśli chodzi o dobre filmy nie będące Mad Maxem
juraski
Kontakt:

Spaced pisze:Zobacz sobie The Road - nie wysoki budżet ale to film po jakim na pare dni stajesz się nieufny ludziom.
chodzi o ten z 2009 roku? jeśli tak to oglądałem a resztę przejże w wolnej chiwli
Spaced
moderator
Kontakt:

Reszta słabsza. Ogólnie wybrałeś sobie gatunek niepopularny od dobrych 30 lat.

Na pocieszenie powiem Ci, że Mad Maxa nowego robią i dość dobra ekipa go robi więc jest szansa na dobry film.
juraski
Kontakt:

nie oglądałem raczej jeszcze żadnej części więc może się wkręcę mimo że nie lubię starych filmów (ze względu na efekty)
Spaced
moderator
Kontakt:

Bez przesady, nie kazdy film CGI musi świecić. Też lubie nowoczesne wartości produkcyjne ale mega duzo bez komputra można osiągnąć. Pierwszy tylko tanio wygląda, najprzystępniejsza jest dwójka.
Firebird
Kontakt:

efekty? bicz plis, 100 razy bardziej wolę oglądać film w którym nie ma żadnych efektów z komputra, tylko prawdziwe sceny, z kaskaderami.
Polecam Grindhouse: Death Proof w którym to filmie nie został użyty żaden efekt komputerowy, nawet w scenach jazdy na masce samochodu przy niemałej prędkości w scenach grali prawdziwi aktorzy na normalnej drodze, film z 2007 roku.
Ze starszych Vanishing Point, Pojedynek na szosie też świetny film
Spaced
moderator
Kontakt:

Jak lubisz kaskaderke to masz wszystko co z hong kongu pochodzi gdzie aktorzy byli kaskaderami. Jackie Chan nie moze się ubezpieczyć w azji po 13 złamanych żebrach, płytce w głowie, wielokrotnie połamanych kończynach i zdarciu skóry z rąk. Sami kaskaderke też robili Jet Li, Sammo Hung i wielu innych.

Jak lubisz filmy w takim klimacie to w maju do kin wszedł The Raid. Na prawde mega film akcji bez zbędnego certolenia się. Cała ekipa została wysłana na szkolenie filipińskich sił specialnych żeby wyglądać bardziej realistycznie. Jeden z filmów roku dla mnie.

Jest jeszcze polecany przeze mnie pare stron wczesniej 13 assassins - samurajskie kino gdzie co prawda sa nowe wartosci produkcyjne ale tez wszystko to kaskaderka i aktorzy szkoleni przez prawdziwych fechmistrzów japońskich.
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Ja od siebie moge polecić
1. The Game 1997, film kompletnie zaskakuje, bardzo fajnie wprowadza w klimat filmu, główne atuty, przewrotność fabuły , nie nudzi się nawet przez moment, po ostatniej scenie zbierałam szczękę z podłogi, moje top, świetna fabuła, akcja, klimat
2.V jak Vandetta, ostatnio stało się dość popularne, film zaskakuje bardzo Ciekawą fabuła, jak i pomysłem na sam film.
3. Biały słoń - bardzo dobre kino, główny bohater idealnie pasuje do roli, świetna gra aktorska, wciągający, szybka akcja, polecam
4. Into the wild - bardzo "głęboki film", o ucieczce od materialnego świata,
strasznie, klimatyczny, melancholijny, bogate kino można by rzec/
5. Cas away, ambitne kino, ostatnio leciał na TVN,
6.Fight Club,- niema nic wspólnego, z po prostu walcz(mi się osobiście bardzo podoba) itd, bardziej ambitny, dynamiczny, coś jak pomieszanie the game i mrocznego rycerza, świetna muzyka, zajebiste kino, :D
7. wszystkie Starsze resident Evil
8. How Hig - albo Super zioło, prze zajebista komedia,
9.Forest gump, ale to już każdy widział.
10. Przyjęty, świetna komedia,
11. szklana pułapka 4
12. ten film o 50 cent - bardzo mi się podobał
13.Jestem Bogiem
14.Armagedon, 1000 razy w tv leciało, zawsze płacze pod koniec filmu
15.Gladiator
16.Symetria polskie kino, zawsze mam doła po tym.
17. Constantine, klimat, główny bohater, ogólnie zajebiste kino

Dobra bo już mnie ręce bolą,
filmy są losowo wpisane, nie od najlepszego do najgorszego
Firebird
Kontakt:

Mervis pisze:5. Cast away
Film niezły, ale bez przesady
Mervis pisze:11. szklana pułapka 4
wg. mnie totalne nieporozumienie, wcześniejsze części były dużo lepsze
Mervis pisze:16.Symetria
ten film nie ma nic wspólnego z tym co sie dzieje naprawdę w polskich więzieniach
ODPOWIEDZ