Jak to w ogóle możliwe ?

oski 34
Kontakt:

Jak to w ogóle możliwe ?

Post autor: oski 34 »

Dzisiaj jak co dzień jadę sobie na rowerku typowo po bułki do sklepu ... wszystko jak zawsze, spokojnie, nie spieszę się. Chcę już wracać, wsiadam na rower, delikatnie ruszam, a tu taki wał, metr przejechałem i koniec. Odwracam się - przerzutka w szprychach. No pięknie, przerzutka krzywa, hak zgięty ... nie mam pojęcia jak to się mogło stać. Ale to nie wszystko. Zaniosłem rower do garażu odkręcam hak ... wtf ? Rama jest wyraźnie wygięta w miejscu mocowania haku. I ja się qwa pytam - jak to możliwe żeby przy prędkości o połowę mniejszej niż spacerujący dziadek narobić takich szkód ? Rozumiem jak bym roztrzaskał rower na dropie czy czymś tego typu ... ale w ten sposób ? Nie rozumiem

Jest jakaś szansa żeby to mocowanie haka naprostować jakoś ? Bo z młota raczej nie będę w to bił ...
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

Morze jakiś palant Ci kopnął w przerzutkę jak byłeś w sklepie,a potem jakaś delikatna dziurka i jeb ..
Jak chcesz to naprostować to weź najlepiej podgrzej ramę tam gdzie jest wygięte i potem kombinerkami naprostuj ..
Nie raz przerabiałem takie rzeczy ;-)
oski 34
Kontakt:

Mam gwarancję na ramę, uznają to ?

Kurde, po raz kolejny myślę, że lepiej by było gdybym zbierał znaczki
queer0s
Kontakt:

Post autor: queer0s »

Gulczas
Morze to jest szerokie i głebokie , ale dobrze mówisz pewnie jakiś ch*j kopnął ci w przerzutkę . Ja bym się w żadne podgrzewanie nie bawił tylko wysłał na gwarancje , powinni to uznać .
Suuubuś <3
jakubas101
Kontakt:

Post autor: jakubas101 »

Tak to jest jak jedziesz takim rowerem do sklepu. Niektórych ludzi ch*j strzela, że jeździsz takim sprzętem i się mszczą ch*j wie za co. Zawistne Polaczki ku*wa. Do kopalni uranu i zalać betonem :twisted:
DeStRoY
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jeździłeś na tym rowerze w tym ustawieniu duzo?

Mój strzał to Full + za krótki łańcuch do danego zawieszenia/kasety/etc. i upierniczyło tak.
oski 34
Kontakt:

Spaced - to sztywniak, poza tym jeździłem i skakałem na tym już od dawna i było ok.
Nikt nie kopnął bo miałem rower na widoku. Dobra, mniejsza o to jak to się stało, teraz trzeba załatwić sprawę z ramą. Wakacje mam już z głowy :P
SitekDHFR
Kontakt:

Post autor: SitekDHFR »

Wakacje mam już z głowy :P
Dużo Ci do końca tych wakacji zostało :mrgreen:
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

No! Za naukę się bierz! :mrgreen:
Z gówna bata nie ukręcisz.
oski 34
Kontakt:

heh, teraz najlepsza jazda by była, bo nie szkoda się połamać :lol: :lol:

No nic, dzisiaj może zrobię fotę jak to wygląda i wrzucę to sami ocenicie
oski 34
Kontakt:

No to mam dosyć spory problem ...
Prawdopodobnie zgięcie nastąpiło mechanicznie, a tego gwarancja nie
obejmuje.
Czy sprzedawca faktycznie ma prawo w tej sytuacji nie uwzględnić gwarancji ?

W miejscu uszkodzenia zauważyłem pęknięcia, a jest to też mocowanie koła ... Rama jest chyba bardzo mocno osłabiona w tym miejscu
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

oski 34 pisze:Prawdopodobnie zgięcie nastąpiło mechanicznie, a tego gwarancja nie obejmuje.
A to cytat skąd?

Sprzedawca nie udziela gwarancji, robi to dystrybutor. Najczęściej wygląda to tak, że odajesz ramę do sklepu w którym ją kupiłeś a oni wysyłają ją do dystrybutora. I tak - dystrybutor może nie uznać gwarancji jeśli stwierdzi, że rama została uszkodzona mechanicznie.
Ale spróbować warto, w przypadku dartmoora raczej nie robią wielkich problemów i najczęściej uznają gwarancję (chyba że coś się zmieniło).
oski 34
Kontakt:

Miki_ck - to napisał sprzedawca

Tak, tylko już na tym etapie sprzedawca robi problem, rama jest kupiona w sopocie, czyli po drugiej stronie polski. Muszę rozkręcić rower , wysłać ramę i mieć nadzieję że wróci nowa ... a jak nie to będę miesiąc czasu i trochę kasy w plecy. Chyba podziękuję i odegnę sam ...
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Sprzedawca nie może nie przyjąć reklamacji.
Z gówna bata nie ukręcisz.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

sam zgiąłeś ,to i sam odegnij.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Co tu kwa robi ten temat? Czemu na tym forum już nikt nie myśli przy zakładaniu nowego tematu w odpowiednim dziale?

przenosze poraz kolejny...
oski 34
Kontakt:

GgG - Jak dla mnie to teraz właśnie jest w złym dziale :P

Jutro będę starał się odgiąć, Swoją drogą ciekawe że rama się wygięła a przerzutka jedna z tańszych shimano przeżyła praktycznie bez uszkodzeń
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

KubaLaPL pisze:Sprzedawca nie może nie przyjąć reklamacji.
Może , jeżeli przy okazji jest dystrybutorem.
oski 34 pisze:Spaced - to sztywniak, poza tym jeździłem i skakałem na tym już od dawna i było ok.
Czyli "samo" się nie stało , nie sądzę żeby Velo uznało tą reklamację, próbować można z tym, że trzeba pamiętać , że w razie nie uznania klient płaci za wysyłkę szpeja.
FREESTYLE951116
Kontakt:

Post autor: FREESTYLE951116 »

ja mam takie małe pytanie odnośnie gwarancji.. odcięli mi **uje linki z płynem hamulcowym od kierownicy, jakieś kombinerki, nóż, bo widać że szarpane było, i teraz pytanie czy przyjmą mi na gwarancję takie uszkodzenie?, bo nie mam ochoty płacić za cos co pewnie zrobią mi jeszcze raz...
ODPOWIEDZ