Siemka!
Po ostatniej kontuzji(zlamanie obojczyka) postanowilem zaopatrzyc sie w dobry zestaw ochraniaczy, na oku mam zobroje IXS Battle Evo body armour (dostepna w hadronie za 1000zl),zastanawiam sie nad jej zakupem z racji, iz posiada inteligetne pianki, duza ilosc ochraniaczy oraz nie przesuwa sie dzieki silikonowym wkladkom. Jednakze nie wiem czy bedzie do niej pasowal "nocnik"(usztywniacz karku) Alpinestars Bionic Neck Suport(na airbike za 770zl).
Prosze o pomoc oraz ewentualnie podanie swoich typow ochraniaczy mam ok 2 tys za: zbroje,"nocnik" oraz piszczele.
Z gory DZIEKUJE.
Kompatybilnosc ochraniaczy
Snepi jak ktos chce i go stać to nie wiedze problemu .
Inna sprawa to czy warto tyle płacic ?Kupując zbroje za ~600 zł dostajemy już naprawde b. dobry produkt , nie trzeba bulić aż tysiaka .
http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... _adventure
Do tej ^ bd pasował na pewno LB wieć A* takze powinien .
A jeśli ta z IXSa nie ma odpinanych płytek w żółwiu to nie dasz rady założyć "kibla" :P
Inna sprawa to czy warto tyle płacic ?Kupując zbroje za ~600 zł dostajemy już naprawde b. dobry produkt , nie trzeba bulić aż tysiaka .
http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... _adventure
Do tej ^ bd pasował na pewno LB wieć A* takze powinien .
A jeśli ta z IXSa nie ma odpinanych płytek w żółwiu to nie dasz rady założyć "kibla" :P
-
- Kontakt:
F4rr3II thx za pomoc, chyba wezme w zime tego Leatta ale w czarnej wersji oraz jakis ochraniacz karku tez z tej firmy.
Mysle ze za zbroje+ ochraniacz dam z 1400-1450 max w zime wiec troszke kaski mi jeszcze zostanie, jakie radzilibyscie kupic ochraniacze na piszczele, myslalem narazie nad Alpinestars Moab, da sie wyrwac za ok 300zl a nawet mniej.
Warto inwestowac ok 200zl w rekawiczki ze plastikowymi ochraniaczami na "kostki" czy sa one raczej zbedne??
Mysle ze za zbroje+ ochraniacz dam z 1400-1450 max w zime wiec troszke kaski mi jeszcze zostanie, jakie radzilibyscie kupic ochraniacze na piszczele, myslalem narazie nad Alpinestars Moab, da sie wyrwac za ok 300zl a nawet mniej.
Warto inwestowac ok 200zl w rekawiczki ze plastikowymi ochraniaczami na "kostki" czy sa one raczej zbedne??