Te wagi części co podałeś tutaj to sam ważyłeś każdą osobno czy wagi katalogowe? Bardzo fajny sztywniak tylko siodło Mi nie pasuje tak ustawione dziwnie jakoś
części są po części warzone przezemnie po części katalogowe
Jeśli chodzi o siodełko tego już nie ma co jest na forum zresztą zdjecie z zimy ale takie dodałem bo bylo najbardziej aktualne teraz jest san marco blaze . Jak bd miał chwilke czasu do pozmieniam wszystko do końca bo napęd i pedałki juz są tylko brakuje troche czasu bo musze jeszcze łozyska w slx zmienić w piastach linki i takie pierdoły
mam ok 180 wzrostu a jeśli chodzi o kierownice zapomniałem dopisać że skróciłem ją na 780 mm ale i tak jest bdb tylko cieżko sie mieścić w drzwich jak ide na rower :P
ja nie narzekam na swojego bo nie jest ani za cieżki ani za lekki bardzo dobrze mi sie na nim śmiga.
Za pare dni bd UP wraz z nowymi fotkami i myśle że ten projekt bd zmierzał juz do końca
Długo mnie tu nie było wiec duże zmiany : Rama amortyzator , koło tył , Korba , hamulce itp . Rama znana pewnie wiekszej grupie osób z tego forum . Komentujcie
Ten wiśniowy ze złotym jeszcze lepiej wygląda w realu ale jak skończe to dodam dobrej jakości zdjecie . Rocco nawet jestem zadowolony jest liniowe obecnie sag na poziomie ok 45 % i gdzieniegdzie zachaczam pedałami ale to w niedługim czasie sie zmieni bo spreżyna 400x3,0 już do mnie idzie .
Suport nie zmieniłem bo w korbie funna miałem uszkodzone łożyska wiec zostawiłem miski od slx-a a środek od funna i wszystko ładnie zgrywa . Jedynym minusem tego było to że z prawej strony mam 3 podkładki pod miski a z lewej 2 bo inaczej suport był by za krótki . Co ciekawe miski od funna miały tą samą szerokość wiec tam też musiał bym chyba zarzucić tyle podkładek
Doszedł nowy amor . Z sprężynka tytanową i tu pytanie , jest jakiś inny patent oprócz dętki żeby sprężyna tytanowa się nie tukła o lagę ?? Dodam że mam dostęp do tokarki jeśli bd taka potrzeba . 2 pytanie gdzie dostać półke pod mostek zintegrowany i jaki jest to mniej więcej koszt ??? Ktoś może mi powiedzieć jak sprawdzić rok produkcji foxa ?? bo kupiłem go jako 2009 rok ale nie jestem tego pewien
Zastanawiam sie też nad wymianą dampera . W gre wchodzi nowe rocco wc te co są na allegro za 499 zł lub Fox dhx 5 . Co byście wybrali ?? Osobiście praca tego rocco mi odpowiada lecz jest troche mulaste i zastanawiam sie czy fox nie bd lepszy .
Na koniec mam może troche głupią prośbe . Chodzi o to że nie mogę tego roweru ogarnąć kolorystycznie . Wcześniej była jeszcze złota korba lecz był to nie wypał troche i kolorystyke chce zostawić biało czerwoną z niebieskim i czarnym , doradzilibyście mi co dokupić żeby to dość ładnie i estetycznie wyglądało ?? Myślałem nad czerwoną kierownicą funna . Na wiosne napewno wpadnie nowa zebatka na przód . Bd tarcze baradina pływające na czerwonym pająku . Prosze doradźcie mi bo nie chce żeby ten rower wyglądał jak jakaś przysłowiowa sraka :P
Nie kupuj kiere funn a przynajmniej fatboy czerwonej. Brzydko wygląda . Wiem bo kumpel ma w demo. Lepiej czerwoną Dartmoor Nitro;-) możesz też czerwony kapsel ride your way od darta. Czerwone szprychy