Avid code 2012 klamka poważny problem
Avid code 2012 klamka poważny problem
witam mam problem z moimi pierwszymi hydraulikami mianowicie kupiłem nówki cody 2012 i teraz tak po pierwszym dniu w górach (pomijając docieranie w lesie i na drogach ) hamulce zaczęły diametralnie hamować bliżej kierownicy, po tym dniu przelałem je na nowo. Przed drugim wyjazdem w góry hamowały tak jak mi odpowiada po naciśnięciu 2 mm, natomiast z każdym zjazdem łapały coraz dalej kierownicy- hamowały bdb ale coraz dalej kiery i teraz moje pytanie brzmi czy to efekt scierania się klocków- tak by wynikało na chłopski rozum czy coś jest nie tak. Klocki są tam seryjne bodajże organiki.(Wedle mojego uznania nie hamuję jakoś mega często)Mimo że hamulce hamują bdb -jednak zjawisko przybliżania się z każdym zjazdem klamki do kiery bardzo mnie denerwuje- no chyba że to normalny efekt w hydraulikach.
bartson
Code, jedyne heble których nieudało mi się jeszcze zagrzać, przegrać, tak by choć w minimalnym stopniu wpływało na siłe hamowania, i modulacje,
Moim zdaniem, przegrzanie to ostatania rzecz o jaką można podejżewać tre heble :P
Klocki nie mają tu nic do rzeczy, chyba że Ci się ścierają po jednym dniu, to może :p
Ja uważam że to wina za małej ilości oleju, i z każdym startym nanomertrem :P tłoczki muszą się wysuwać, a jak powszechnie wiadomo "z pustego nawet salomon nie naleje "
pohamuj troche potem, przekręć klamkę do poziomu na kierownicy, odkręć odpowietrznik, jeśli jest pustka, to znaczy ze za mało oleju masz w układzie,
Moim zdaniem, przegrzanie to ostatania rzecz o jaką można podejżewać tre heble :P
Klocki nie mają tu nic do rzeczy, chyba że Ci się ścierają po jednym dniu, to może :p
Ja uważam że to wina za małej ilości oleju, i z każdym startym nanomertrem :P tłoczki muszą się wysuwać, a jak powszechnie wiadomo "z pustego nawet salomon nie naleje "
pohamuj troche potem, przekręć klamkę do poziomu na kierownicy, odkręć odpowietrznik, jeśli jest pustka, to znaczy ze za mało oleju masz w układzie,
-
- Kontakt:
Rozumiem wasze sugestie Panowie tylko podczas jazdy po lesie, miescie-hamulce hamują caly czas tak samo, sytuacja występuje tylko wtedy gdy jeżdzę w górach gdzie jak wiadomo więcej używa się hebla. Teraz zauważyłem w cichym pokoju że podczas naciśnięcia klamek wyłania się taki dźwięk" tsss" delikatny to normalne?
bartson