Żywiec i okolice - pytań kilka

Blady214
Kontakt:

Żywiec i okolice - pytań kilka

Post autor: Blady214 »

Witam,

we wrześniu planuję rekreacyjny wyjazd (bez roweru) w okolice Żywca, nocleg najprawdopodobniej w Międzybrodziu Żywieckim i mam w związku z tym kilka pytań.

1. Trochę będę po okolicy się poruszał, a nie chcę jechać swoim autem, czy jest na miejscu jakaś wypożyczalnia niedrogich aut?

2. Bungee... Wiem, że jest możliwość skoku na bungee z Wileczego Jaru, macie może kontakt, do ludzi, którzy to organizują?
maxcyg
Kontakt:

Post autor: maxcyg »

Wynajem samochodu z tego co mi wiadomo to w bielsku najbliżej (ale mogę się mylić), co do bungee to chyba jest zakaz skoków ale i tak widziałem nieraz ludzi skaczących tam :) niestety namiaru nie mam
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

tez polowalem na te bungee z mostu, oficjalnie juz nie ma tam skokow, bo ponoc byl jakis niegrozny wypadek.

od siebie polecic moge park linowy u podnóża żaru, mega zabawa.

okolica troche nudnawa, muzeum piwa marne w weekendy, bo nie idzie sie na hale produkcyjna.

dobre ryby w knajpce "u putina" jak sie leci z zaru w kierunku zywca.

pozdro
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

Odnośnie bungee... 28-29 września są organizowane skoki, w weekend, kiedy ja jadę niestety nie ma takiej opcji, bo grupa, która to organizacje w tym czasie jest zajęta ;/

Co do okolicznych atrakcji, akurat mam rodzinę w tamtym rejonie, więc co nieco wiem, ten park linowy brzmi ciekawie, na pewno jezioro żywieckie, a później będziemy włóczyć się po górach :P
ODPOWIEDZ