Ostrzeżenie przed użytkownikiem hulbojanin
Ostrzeżenie przed użytkownikiem hulbojanin
Witam,
chciałem was przestrzec przed, użytkownikiem tego forum hulbojanin.
Sprzedawałem tu na giełdzie rame - Specialized Big Hit, 2008r z foxem van'em R,
stan jak najbardziej dobry, tylko otarcia, gdzieniegdzie odprysk i jeden mikro wgniot, którego było zdjęcie - normalka
Ten bałwan zadeklarował, że bierze i że do 2 tyg ma kase. To ok, jak bierze to bierze.
Wystawiłem od razu aukcje na allegro kup teraz na kwotę na jaką się umówiliśmy.
Po 1,5 tygodnia jakoś pisze do niego, jak tam już z kasą stoi, bo w końcu do 2 tygodni miał kupić,
ot w kwestii przypomnienia tylko napisałem. A on ni z gruchy ni z pietruchy, "że mogę śnić, że
za tyle sprzedam pęknietą ramę". Nagle odwidziało mu się kupna i wyskoczył z jakimiś kretynizmami,
że niby ta rama jest pęknięta itd. co jest kompletną bzdurą.
Straciłem prawie 2 tygodnie przez tego użyszkodnika i ramę muszę ponownie wystawiać do sprzedaży.
Odradzam robienia z nim wszelkich interesów tymbardziej, że obecnie sprzedaje tu ramę.
chciałem was przestrzec przed, użytkownikiem tego forum hulbojanin.
Sprzedawałem tu na giełdzie rame - Specialized Big Hit, 2008r z foxem van'em R,
stan jak najbardziej dobry, tylko otarcia, gdzieniegdzie odprysk i jeden mikro wgniot, którego było zdjęcie - normalka
Ten bałwan zadeklarował, że bierze i że do 2 tyg ma kase. To ok, jak bierze to bierze.
Wystawiłem od razu aukcje na allegro kup teraz na kwotę na jaką się umówiliśmy.
Po 1,5 tygodnia jakoś pisze do niego, jak tam już z kasą stoi, bo w końcu do 2 tygodni miał kupić,
ot w kwestii przypomnienia tylko napisałem. A on ni z gruchy ni z pietruchy, "że mogę śnić, że
za tyle sprzedam pęknietą ramę". Nagle odwidziało mu się kupna i wyskoczył z jakimiś kretynizmami,
że niby ta rama jest pęknięta itd. co jest kompletną bzdurą.
Straciłem prawie 2 tygodnie przez tego użyszkodnika i ramę muszę ponownie wystawiać do sprzedaży.
Odradzam robienia z nim wszelkich interesów tymbardziej, że obecnie sprzedaje tu ramę.
Koleś kupił już ramę na allegro i za jakiś czas odstąpił od zapłaty czyli zerwał umowę jaką zawarł. Możesz wystąpić o zwrot kosztów wystawienia i prowizji do allegro ale zanim Ci oddadzą, napiszą do kolesia co i jak dlaczego nie zapłacił i dlaczego nie chce zapłacić. Jeśli koleś nie będzie odpisywał to po miesiącu czas oddają.
Ja powiem tak. Ja z tym koleszką ubijałem interesa czyli z hulbojanin i nie było żadnych reklamacji z jego strony. Po prostu on brał ode mnie towar sam mu zaproponowałem serie zdjęć i przede wszystkim tam gdzie były wady to robiłem zdjęcia żeby nie było niespodzianek. Towar szczegółowo opisałem co i jak i gitara. Dogadanie się z nim było szybkie i proste więc według mnie jak ja bym dostał zdjęcia bez szczegółów i okazało się że jest większa wada niż była na zdjęciach to bym tez odesłał towar. Moim zdaniem to hulbojanin może osądzić ciebie o to że sprzedałeś towar nie zgodnym z opisem. Nie wiem jak to było dokładnie ale skoro ktoś wysyła zdjęcia gdzie są rysy albo dziury, a jak towar przyjdzie w stanie gorszym niż zdjęcia to ja widzę jednego winnego tego co chce sprzedać. Klient chce dostać to co pokazane jest na zdjęciach szczegółowo bez ukrytych wad.
Według mnie hulbojanin jest godny polecenia do robienia interesów. To jest tylko kwestia szczegółów i dogadania się tyle co mam do powiedzenia na ten temat
Według mnie hulbojanin jest godny polecenia do robienia interesów. To jest tylko kwestia szczegółów i dogadania się tyle co mam do powiedzenia na ten temat
-
- Kontakt:
endi, czytaj temat a pozniej pisz, gosc od niego nie kupil ramy tylko wycofal sie z aukcji tym samym marnujac czas sprzedajacego.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
z tego co sie orientuje to założyciel tematu nie wysłał ramy, więc kupujący nie miał jak stwierdzić że rama jest w "stanie gorszym jak na zdjęciach"endi25l pisze:Nie wiem jak to było dokładnie ale skoro ktoś wysyła zdjęcia gdzie są rysy albo dziury, a jak towar przyjdzie w stanie gorszym niż zdjęcia to ja widzę jednego winnego tego co chce sprzedać. Klient chce dostać to co pokazane jest na zdjęciach szczegółowo bez ukrytych wad.
najlepsi są użytkownicy którzy piszą, że biorą od ręki ramę (czy cokolwiek innego) i proszą żeby ściągnąć ramę z allegro, oczywiście później na żadne maile nie odpisują. Ja zawsze wtedy piszę, ze proszę wylicytować a ja poczekam na pieniądze. Podejrzewam, że są to użytkownicy sprzedający podobny sprzęt i chcą się pozbyć konkurencji. Raz licytujący mój rower przesłał do mnie maila jakiego dostał. Okazało się ze inny sprzedający pisał, że mój rower to złom i on na swojej aukcji ma lepszy
ludzie są zadziwiający...

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Mhm tak tak endi25l wysłałem mu zdjęcia idealnej ramy a była jak on twierdzi pęknięta (co wypisywal po incydencie pod ogłoszeniem na giełdzie) i jak Ty twierdzisz z dziurami. Może jeszcze wpadła pod pociąg? Prosze was ludzie... Zastanówcie się, przeczytajcie, a dopiero później piszcie. Było dużo DOKŁADNYCH zdjęć ramy. I wszystkie defekty w lakierze można zobaczyć w dużej rozdzielczości. Więc jeśli jesteś jego kumplem to proszę daruj sobie.
-
- Kontakt:
hujbojanin, podaj może jaki masz nick na allegro.
Sądzę że wielu z chęcią wpisze go na czarną listę żeby nie marnować sobie czasu w przyszłości.
Najgorsze w tym jest to, że gdybyś powiedział wprost że sorry, ale nie jesteś w stanie wziąć tej ramy z takiego czy innego powodu, pewnie by nie było problemu bo sprzedający by to zrozumiał.
Sądzę że wielu z chęcią wpisze go na czarną listę żeby nie marnować sobie czasu w przyszłości.
Najgorsze w tym jest to, że gdybyś powiedział wprost że sorry, ale nie jesteś w stanie wziąć tej ramy z takiego czy innego powodu, pewnie by nie było problemu bo sprzedający by to zrozumiał.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl