Czemu w PŚ tylko Boxxery i Foxy?

ari4
Kontakt:

Czemu w PŚ tylko Boxxery i Foxy?

Post autor: ari4 »

Siema.
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie te pytanie. Pewnie zabrzmi to głupio, ale czemu w PŚ tacy riderzy jak Hart itp. Jeżdżą tylko (albo w większości) na FOXach i Boxxach?
Trochę tu już siedzę na forum i dowiedziałem się, że BOSS, AVA i Kowa to HI Endowy sprzęt. Czemu na tych amorach nie jeżdżą światowi riderzy (przynajmniej nie widziałem takich zdjęć, może faktycznie jeżdżą)?

Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Reto
Kontakt:

Post autor: Reto »

odpowiedz jest prosta, sponsorzy
zawodnicy jezdza na tym co da im fundator sprzetu
ari4
Kontakt:

No tak. Ale lepszy sprzęt to i lepsze czasy... :roll:
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

ari4 - powiedzmy sobie szczerze, wszyscy jeżdżą na topowym(najlepszym) sprzęcie w dodatku ustawianym pod konkretnego zawodnika, a najlepsi maja nawet prototypy itp. Co do firm to teraz jeszcze marcoków jest sporo ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
ari4
Kontakt:

quilong pisze:Co do firm to teraz jeszcze marcoków jest sporo ;)
Ale wg mnie dużo mniej od FOXów i Boxxów.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

ari4- moze i lepszy sprzet to lepszy czas ale chyba lepiej jezdzic nawet na teoretycznie minimalnie gorszym amortyzatorze za porzadna kase, niz kupowac samemu cos innego.
Jezdza na tym co da sponsor, jak juz wspomniano, a firm jak ava, kowa czy bos chyba az tak bardzo nie stac, bo z reguly sa to mniejsze firmy, lub przynajmniej nie skupiaja sie tak bardzo na rynku rowerowym. Poza tym na bosie na pewno jezdzili w morewoodzie, nie wiem jak teraz
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

;o pisze: Poza tym na bosie na pewno jezdzili w morewoodzie, nie wiem jak teraz
Jeździ kilku. Kowa nie ma obecności w europie. Pare osób na dorado.

Ogólnie chodzi tylko o sponsoring. Avalanche np. to 1 osobowa firma. Ustawienie amora ma wiekszy wpływ na czas niz sama jakosc tłumienia, która tak długo jak nie jest koszmarnie zła to co najwyżej wpływa na komfort jazdy.
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Ile prawdy w tym jest nie wiem ale "sprzęt" widzimy tylko z zewnątrz, co mają w środku to już nie wiadomo :) Ważne by była reklama i by się sprzedawało. Ktoś chyba nawet na DHz pisał kiedyś że był np. świadkiem wyjmowania sprężyny z "powietrznego" amortyzatora ;)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

proste- rs i fox obecnie to najwieksi gracze na rynku widelcow (choc marcok ostatnio mocno kontratakuje po wtopie w 2008-2009) i stac ich na oplacenie najlepszych teamow ...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Sandwitch pisze:Ktoś chyba nawet na DHz pisał kiedyś że był np. świadkiem wyjmowania sprężyny z "powietrznego" amortyzatora
Sporo zawodników jezdzi na boxxerach teamach nie wc po prostu. Na prawde wielu z nich ma fabryczne sprzety tylko inaczej ustawione. Tylko co najwyzej ekipki najwyzej w teamach testowych RSa i Foxa maja tajne nowe rzeczy.
ODPOWIEDZ