Wkręcanie suportu :-/

..::RogeR::..
Kontakt:

Post autor: ..::RogeR::.. »

buring jak ci sie sprawuje ten Vp modus bo jutro go kupuje??
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

jak go wzialem w reke to juz mi sie spodobal - solidny, na wielkich lozyskach pracujacych jak zloto, alegancko wykonczony, grube uszczelki..
jezdze na nim 2 tygodnie, wiec wady fabryczne by wyszly - a nie ma.
za krootko jednak, by stwierdzic jak wytrzymuje katowanie - w kazdym razie praca bez zarzutu.
PS: na gwint lewej korby daj kropelke loctite'u bo sie bedzie odkrecac (ale to chyba we wszystkich)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
gaar
Kontakt:

Post autor: gaar »

FUCK !!!!!!!!

Zamówiłem ramę w Twomarku, a potem korbę i suport. Napisałem : "dopasujcie suport do tego Race Face'a i tej ramy.."

Założyłem ten suport. Jest ok. Założyłem korbę - ok. Zakładam lewą korbę, zrobiłem z 6 obrotów imbusem i "oparła" się o suport :-(
Pewnie to dlatego że jest 68--73mm, a nie 68mm ! QRWA!

Panowie zobaczcie na pinkbika, bo nie wiem, czy mam im odesłać ten suport (chyba tak) bo ta lewa kobra się trzyma (ISIS), ale jakby był jeszcze luz pomiędzy lewą korbą a suportem, można by było jeszcze 3 razy tyle przykręcić.

Zobaczcie:

[url] http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... erid=41756 [/url]

Co sądzicie?

:-((
waper
Kontakt:

Post autor: waper »

u mnie jest tak na isis ze jak dokrece na fula to mi sie ramie chowa troche w suport. nie wiem czy tak powinno byc ale chyba tak.
http://tiny.pl/h8vd
http://www.barnej.pl
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

po prostu moze (gaar do ciebie mowie) musisz dodac trzoche podkladek mierzy ramie a srube (albo nie dali ci fabrycznej) albo musisz wziac support z dluzszom osią
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

a zapomnialem. dzieki burning za patent zajebisty
gaar
Kontakt:

[quote="BikerBo"]po prostu moze (gaar do ciebie mowie) musisz dodac trzoche podkladek mierzy ramie a srube (albo nie dali ci fabrycznej) albo musisz wziac support z dluzszom osią[/quote]

Jest to jakieś wyjście :-)
Ale zakładałem, że to po prostu będzie pasowało do siebie, panowie z Twomarku mieli te części w rękach, a ja nie, więc prosiłem żeby dobrali suport tak, żeby było dobrze. To był chyba mój błąd...
Wysłałem im maila, opisałem wszystko i dałem linka na pinkbika. Poczekam, i zobaczę co zaproponują. Suport jest na 68-73mm, i wydaje mi się, że suport na 68mm (albo faktycznie dłuższa oś) rozwiąże problem..
Ciekawe, co z ewentualną reklamacją suportu? Teoretycznie już nie jest nowy, ale to już nie mój problem,w końcu przez Neostradę ciężko sprawdzić czy pasuje ;-)))))))))))))))))))
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

jak wezmiesz 73 to ci bedzie wystawal z ramy bo jest za dlugi.teraz masz dobry 68-73 i masz pewnie podkladke.suport z dluzsza osia nic nie da bo mam 118 i korby mam dokrecony do konca suportu,jezdze i sie nic nie zjebalo.trzeba bylo dac do serwisu a nie zalowac kilku zlotych i teraz dupe zawracac kolesia z twomarku a przynajmniej bys mial pewnosc ze czegos nie zjebiesz.
gaar
Kontakt:

[quote="O_o"]jak wezmiesz 73 to ci bedzie wystawal z ramy bo jest za dlugi.teraz masz dobry 68-73 i masz pewnie podkladke.suport z dluzsza osia nic nie da bo mam 118 i korby mam dokrecony do konca suportu,jezdze i sie nic nie zjebalo.trzeba bylo dac do serwisu a nie zalowac kilku zlotych i teraz dupe zawracac kolesia z twomarku a przynajmniej bys mial pewnosc ze czegos nie zjebiesz.[/quote]

Chyba nie kumasz o co mi chodzi! 73 będzie wystawał i wystaje. Ten jest 68-73 - czyli na 73 pasuje, a na 68 wystaje tak jak u mnie. Proste? Proste. A o to, co wystaje, oparła się korba.

A serwisant co by zrobił? To nie pasuje! I czy mógłbyś mi wytłumaczyć CO zjebałem? Tak jak jest teraz można to 30 razy ściągnąc i założyć i będzie to samo, BO CZĘŚCI SĄ ŹLE DOBRANE.I komu ja zawracam dupę? Jak by dopasował suport do ramy zamiast wpier.dolić pierwszy z półki do paczki to by nie było problemu! Zostawiłem tam grubo ponad 1000 zł to chyba mam prawo oczekiwać, że włożą do paczki co trzeba. Rozumiesz to? Jak nie, to nie pie.rdol mi tu, bo składam 5 bika w swoim życiu (od podstaw) i wiem co do czego służy...

Pozdr
ODPOWIEDZ