Filmy Filmy Filmy

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Firebird pisze:wg. mnie totalne nieporozumienie, wcześniejsze części były dużo lepsze
Mi się podobało ale o gustach się nie rozmawia. Inna? Tak ale czy zło? Niie uważam.
Firebird pisze:ten film nie ma nic wspólnego z tym co sie dzieje naprawdę w polskich więzieniach
Byłeś? Tak czy siak film jest dobry.
Mervis pisze:7. wszystkie Starsze resident Evil
Jak dla mnie pierwsze 2 były najgorsze bo po prostu były słabo nakrecone, nawet jesli nowe sa bardziej kiczowate i absurdalne.
Mervis pisze:14.Armagedon, 1000 razy w tv leciało, zawsze płacze pod koniec filmu
Ja nie trawie Michaela Baya. Pompatyczny film na takie wyciskanie łez na siłe.
Dużo bardziej porusza mnie np. Xiu Xiu, Balzak i Mała Chinka, Tenten, Moon, Closer czy Chasing Amy ale to w sumie kwestia osobistej wrażliwości.
Mervis pisze:17. Constantine, klimat, główny bohater, ogólnie zajebiste kino
Zniszczono dobry komiks.
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

Spaced pisze: Firebird napisał(a):"ten film nie ma nic wspólnego z tym co sie dzieje naprawdę w polskich więzieniach
"

Byłeś? Tak czy siak film jest dobry.
Nie, ale rozmawiałem na ten temat z człowiekiem który pracuje z więźniami, także w więźniu w Białołęce, gdzie nagrywano ten film.

Bardzo spodobał mi się "Senna" najlepszy dokument jaki kiedykolwiek widziałem, chociaż może dużego porównania nie mam, bo nie lubię dokumentalnych, lecz ten film to arcydzieło.
Spaced
moderator
Kontakt:

Firebird pisze:Bardzo spodobał mi się "Senna" najlepszy dokument jaki kiedykolwiek widziałem, chociaż może dużego porównania nie mam, bo nie lubię dokumentalnych, lecz ten film to arcydzieło.
Jest tona fajnych:
Yes men save the world
Secret Orgin: Story of DC Comics
Art and Copy
Inside Job
This film is not yet rated (KONIECZNIE)
Food Inc
Supersize Me
Bill Cuningham New York
Roman Polanski : Wanted and Desired
Religulous
Outrage
Client 9
Freakonomics
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

Spaced pisze:Spaced
Widzę że sporo filmów widziałeś, masz nie małą wiedzę. Skąd na to czas? Ja kiedyś dużo oglądałem. btw. chyba drugie hobby po rowerach
Spaced
moderator
Kontakt:

juraski pisze:Widzę że sporo filmów widziałeś, masz nie małą wiedzę. Skąd na to czas? Ja kiedyś dużo oglądałem. btw. chyba drugie hobby po rowerach
Czas jest zawsze, kwestia odpowiedniego nim zarządzania(nigdy nie rozumiałem ludzi marudzących na brak czasu, ja marnuje go dosłownie na wszystko, mieszkam w dupie i jakoś zawsze zostaje jak na prawde się chce coś zrobić). Nawet jak robiłem 80h pracy na tydz to udawało się obejżeć 1-2 filmy w tygodniu. A teraz to praca to tym bardziej mam motywacje oglądać.

btw. Zreszta jaki student nie ma czasu? ;)
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

A dla mnie mega filmem jest Invinceable:) Na dodatek na faktach wiec tym ciekawszy, super historia, wg mnie swietnie nagrany i bardzo do mnie trafia!

Dzis ogladalem tez film Goon, nawet ujdzie, nic szczegolnego, ale zle nie jest.

Za to moge polecic film, ktory tez niedawno ogladalem- Nietyklani. Nie wiem, czemu jest uznawany za komedie, bo smiesznego tam raczej nic nie ma, ale naprawde fajny film. Nie lubie francuskiego kina i faktycznie troche bywal nudny ale ciekawa historia, calkiem niezle przedstawiona, tez na faktach.
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Spaced
moderator
Kontakt:

;o pisze:Dzis ogladalem tez film Goon, nawet ujdzie, nic szczegolnego, ale zle nie jest.
Właśnie nie rozumiem zajawki na ten film w necie. Wszyscy się strasznie jarają ale tak bardzo jak lubie obu aktorów film do mnie nie przemówił zupełnie.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

No taka pierdola w sumie... Ni to smieszne ni to przejmujace. Taka sobie historia i tyle. Nie mam jakichs wielkich zastrzezen, ale gleboki to ten film tez nie byl. Nie wiem, czy ludzie sie nim jaraja ale mnie zaskoczyla wlasnie dosc wysoka ocena na filmwebie, wg mnie.
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Spaced
moderator
Kontakt:

Filmweb to gówno nie miarodajny portal tak czy siak. Wystarczy, ze film jest dwuznaczny, ironiczny lub powoduje dysusje i ocena leci w dół, a jak jest wydarzeniem to nagle leci w góre. Pracując musze śledzić portale filmowe i ze wszystkich dostepnych w pl i za granicą filmweb to najgorsze gówno pełne trolli i frustratów.

Szczerze jak cos to rottentomatoes i imdb, filmweb nigdy.

A mnie raczej dziwi, ze krytykom się podoba chociaż wpasowywuje się to w pewne nurty, ktore teraz popularne są w kinie indie. Dobrze, ze ciekawe filmy zaczną jesienią schodzić gdzies po festivalu w torronto.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

Spaced pisze:btw. Zreszta jaki student nie ma czasu?
jesteś studentem? myślałem że już skończyłeś szkołe
Spaced
moderator
Kontakt:

Formalnie tak bo została mi jeszcze praca do napisania ale formalnie chodziło mi o to, że w czasie studiów można mieć czas na wszystko wiec i na ogladanie filmów, nie zaczałem ogladac rok temu ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Po In Bruges trudno mi się tym filmem nie jarać

http://youtu.be/OOsd5d8IVoA
Firebird
Kontakt:

Zabić Irlandczyka - świetny film, już dawno nie oglądałem tak dobrej, nowej produkcji, polecam wszystkim fanom kultowych pozycji jak np. Goodfellas, The Sopranos (wystąpiło też kilku aktorów z w.w. dzieł)
Spaced
moderator
Kontakt:

Firebird pisze:Zabić Irlandczyka - świetny film, już dawno nie oglądałem tak dobrej, nowej produkcji, polecam wszystkim fanom kultowych pozycji jak np. Goodfellas, The Sopranos (wystąpiło też kilku aktorów z w.w. dzieł)
Jak jarasz się mafijnymi filmami to w tym roku 2 mocne mafijniaki wychodzą.

Killing them softly gdzie obok Brada Pitta gra Gandolfini (Tony Soprano), Ray Liotta oraz ten australijczyk z Animal Kingdom.

Lawless gdzie jest Tom Hardy, Gary Oldman i Guy Pierce.

Trailery do obu są w necie. Oba w listopadzie będą w kinach
Firebird
Kontakt:

Spaced pisze: Jak jarasz się mafijnymi filmami to w tym roku 2 mocne mafijniaki wychodzą.

Killing them softly gdzie obok Brada Pitta gra Gandolfini (Tony Soprano), Ray Liotta oraz ten australijczyk z Animal Kingdom.

Lawless gdzie jest Tom Hardy, Gary Oldman i Guy Pierce.
O ja pierd*lę, dzięki za info, koleś, na 100% będe w kinie! O ile oczywiście będą to grać u nas, bo ostatnio w kinach nie ma nic ciekawego.
Spaced
moderator
Kontakt:

Będą. Na razie nie ma nic ciekwego bo wrzesień to słaby miesiąc pod względem sprzedaży więc się mało wprowadza. Ted jest śmieszny na lajtowe wyjscie. Z końcem miesiąca jest Dredd, który zbiera mega pozytywne recenzje, aż mnie to dziwi.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Przedstawiam szanownemu jury film pt. ,, Labirynt Downa"

http://www.sadistic.pl/labirynt-downa-vt60588.htm
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Lestat. Poleje ci oczy kwasem.

http://www.slashfilm.com/two-trailers-f ... boyfriend/

Dobry film moze byc wbrew pozorom. Mielismy go w dystrybucji kawał czasu, a wyglada o dziwo zabawnie.

A i jeszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=U44uNEAHwVU

Pozytywnie ********.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

A propos Zombie...

Znacie frankensteina? Oglądaliście filmy? Czytaliście książkę?

http://www.filmweb.pl/film/Frankenstein-1994-1030

film sprzed 18 lat, ale jak sięgam pamięcią, jedyny, gdzie potwór nie był bezmózgim yeti z niepohamowaną rządzą zabijania dla jaj.

Książki nie czytałem, ale spośród wszystkich wizji szalonego naukowca i jego tworu, ta jest zdecydowanie najciekawsza.
ODPOWIEDZ