Pomoc w zakupie pierwszych rękawiczek

MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja od siebie polece firme THOR, bardzo przypadł mi do gustu ich rękawiczki :)
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Widziałeś kiedyś te darta snake? Ja widziałem kilka razy, miałem na łapach pare razy i jak dla mnie to szmatki takie... Sam mam fox dirtpaw i po prawie 2 sezonach (jeżdżę tylko w rękawiczkach więc używane codziennie) pojawiły się dziury na palcach od klamek, natomiast kilku znajomych miało dartmoor snake i po niecałym sezonie rękawiczki do kosza... Z dartmoora miałem kiedyś black-hand i te mogę ci polecic bo wytrzymały w miarę długo ale nie wiem czy jeszcze je gdziekolwiek dostaniesz.
Moje następne rękawiczki to będą chyba ponowie foxy, dobre wykonanie i wytrzymałe w miarę, polecam ;)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

przemek_06 pisze:black-hand i te mogę ci polecic bo wytrzymały w miarę długo
również miałem i polecam, ale już chyba nie do dostania
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Kupowanie rekawiczek na odległość jest zwyczajnie głupie. Jak nie przymierzysz i kupisz zły rozmiar albo nie pasująca pod dłoń rękawiczke skończysz z odciskami.
greg2405
Kontakt:

Post autor: greg2405 »

bierz Foxy - będziesz zadowolony:-)
wawrzon
Kontakt:

Post autor: wawrzon »

Wiesz co... idź do Castoramy, tam są takie czerwono-czarne rękawice za ok 24 zł. Nie przepłacisz, sprawdzają się, a jak zniszczysz to nie szkoda kupić kolejnych. Miałem Dartmoory snake i w porównaniu z tymi to zwykłe szmaciaki były :)

Będziesz zadowolony, a jak nie to zostaną Ci do łopaty
timon92
Kontakt:

Post autor: timon92 »

wawrzon pisze:Wiesz co... idź do Castoramy, tam są takie czerwono-czarne rękawice za ok 24 zł. Nie przepłacisz, sprawdzają się, a jak zniszczysz to nie szkoda kupić kolejnych. Miałem Dartmoory snake i w porównaniu z tymi to zwykłe szmaciaki były :)

Będziesz zadowolony, a jak nie to zostaną Ci do łopaty

Kupiłem takie, pojeździłem 2 razy i rzuciłem w kąt. Mają za dużo wstawek na wewnętrznej części dłoni przez co nie układają się tak jak powinny tylko zwijają i marszczą powodując odciski.
kosimazaki
Kontakt:

Post autor: kosimazaki »

Żeby nie zakładać milionowego tematu o rękawiczkach skorzystam z tego. Więc co myślicie o Shimano Saintach? Jak z wygodą? Czy na przykład się rozciągają bo teraz mam jakieś shity Dakine i świeżo po suszeniu są idealne a później rozmiar za duże :/

PS Dla tych którzy potrzebują wzorki mają jakiś wzorek :P
http://www.chainreactioncycles.com/Imag ... /51859.jpg
It's not the size of the dog in the fight it's the size of the fight in the dog
Mark Twain
greg2405
Kontakt:

Post autor: greg2405 »

kosimazaki pisze:Więc co myślicie o Shimano Saintach?
Kumpel miał Sainty i moment się rozleciały...:-(
ODPOWIEDZ