Mam tymczasową pracę polegającą na obsłudze prostej prasy, praca siedząca nie wymagająca myślenia. Przesłuchałem już dużo płyt zrzuconych na telefon, czy ma ktoś z was jakiegoś fajnego ebooka, albo kurs angielskiego nie wiem jakieś rozmówki angielskie to może bym wykorzystał jakoś te 8 godzin siedzenia
Poszukaj w necie audiobooka "born to run" - jak dla mnie super opcja do ćwiczenia języka, ciekawa fabuła i średnio-szybkie tempo czytania. Sama książka jest o indianach biegających całymi dniami oraz jak nowoczesne obuwie niszczy stopy i kolana
brooce pisze:Poszukaj w necie audiobooka "born to run" - jak dla mnie super opcja do ćwiczenia języka, ciekawa fabuła i średnio-szybkie tempo czytania. Sama książka jest o indianach biegających całymi dniami oraz jak nowoczesne obuwie niszczy stopy i kolana
dzięki o takie sugestie mi chodzi, ma ktoś jeszcze coś pod ręką?;)
Znajdź sobie "angielski kurs mp3" (na utube jest wersja demo) są chyba różne poziomy, można się nauczyć słówek nie tracąc czasu na czytanie. Zależy czy chcesz słuchać książki, czy nauczyć się nowych słówek.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
Nie wiem jaki masz poziom angielskiego ale wrzuć na tpb w wyszukiwarke TTC - to jest firma oferująca ciekawe wykłady i ebooki po angielsku. Nie każdy podchodzi ale niektore sa super.
Polecam tez "Talent is overrated" i "Why we make mistakes".
ew. jakis podcast dobry. Nerdist ma pare fajnych w sieci.
Jeśli jesteś zainteresowny historią albo inną dziedziną nauki po angielsku to polecam TTC The Teaching Company. Świetnie się słucha, nie ma problemu ze zrozumieniem i można nauczyć się ciekawych rzeczy. Jak pogrzebies po internecie to bez problemu coś z najdziesz z TTC.