Witam mam do was małe pytanie i do tych tez co robili tak i doradzą.
A mianowicie mam przewód i zacisk avid hydrauliczny czy bo dobraniu koncówki i wpasowaniu do klamki shimano np. saint czy będzie to chodziło czy nie i nie chodzi mi o konkretnie o klamke saint tylko ogólnie o shimano , i czy jakaś inna firma zgrała by się z avid.
shimano z avid nie zgra sie bo avida zalewa sie dotem a shimano olejem mineralnym. do avida jesli sie nie myle moznaby zatem dołączyć hayesa, formule, grimece. To ze wzgledu na płyn
Gee Atherton pisze:A mianowicie mam przewód i zacisk avid hydrauliczny czy bo dobraniu koncówki i wpasowaniu do klamki shimano np. saint czy będzie to chodziło czy nie i nie chodzi mi o konkretnie o klamke saint tylko ogólnie o shimano , i czy jakaś inna firma zgrała by się z avid.
oczywiście że sie zgra, ale zalane płynem mineralnym
nie. Ludzie już łączyli zaciski Code z klamkami XTRa czy Sainta, zalewali mineralnym i działało.
Swoją drogą jestem ciekaw połączenia klamki Hope Tech+zacisk Code
Chłopie nie kombinuj bo z gównianym heblem skończysz. Jak żadko się z kubalą zgadzam. Przełozenie ci się nie zgra i hebel moze na prawde dziwnie pracować.
Klamka z Juicy 5 zalana mineralnym następnego dnia nie odbijała. Nie wiem jak z żywotnością zacisku ale podobno działa. Klamki Avida czasami trafiają się na allegro. Jeśli nie musi być nowa to szukaj.
Szukam i nic a fajnie było by trafić np; cr mag itp, są nowe kompletne hamulce na allegro ale cena kosmos bo za 1 hebel 819 a to jest paranoja, mag nie jest jakiś najnowszy a tyle kosztuje,dlaczego?