RS Reba regulacja powietrza.

Areeek
Kontakt:

RS Reba regulacja powietrza.

Post autor: Areeek »

Cześć.dziś naprawiłem to co grzechotało w mojej rebie.był to zegger ktory wypadł.
Gdy już wszystko było złożone zacząłem go pompować. tylko jest mały problem.Nie wiem czy tak powinno być ale gdy mam napompowaną górna komore czyli "+" jest wszytko ok ale tylko gdy dodam powietrza do "-" to gdy wcisne amora on nie odbija.Czy powinienem pompować tylko + ? I czy zwykłą sprężarką da rade napompować ? Bo na stacji BP gdy pompuje dochodzi do 8bar jest to okolo 116psi i więcej nie chce. JEST TO PRAWDOPODOBNIE REBA U-TURN Z 2008 ROKU.
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Spróbuj może najpierw napompować - a później +??
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Reba Air U-Turn. To raz.

Dwa 8 bar to dobra ilość jak dla mnie nawet więc jeśli możesz precyzyjnie tym pompować to pompuj. Ale pewnie nie możesz po upuszczasz całe powietrze przy zdejmowaniu pompki.

Jeśli ci nie wraca po ugięciu to znaczy że oringi między komorami są do wymiany.
Przy górze pustej pompowanie dołu powinno chować golenie do środka.
Przy dole pustym pompowanie góry powinno bardzo mocno utwardzać amora. Między komorami nie powinna panować zbyt duża różnica ciśnień.
Areeek
Kontakt:

p[ietryna jest tak jak mówisz. Gdy pompuje dół a gora jest pusta to lagi się chowają i na odwrót :D
A jakie ustawienie polecacie ? ile do komory - a ile do komory + ? oczywiście do mojego stylu jazdy.trochę skacze i szybko przejeżdzam przez srednie nie rownosci. nie chcę zeby amortyzator latwo sie zapadał w duł ale chce zeby dobrze wybierał dziury .
Areeek
Kontakt:

Re: RS Reba regulacja powietrza.

Ok.Dziś rozebrałem cały środek lewej goleni do najmniejszych części . I te oringi nie wyglądają mi na zużyte :) ale to raczej tego nie było by widać. Nie wiem o które wam dokładnie chodziło ale w razie w zmienię wszystkie oringi jakie tam są . Te na białych plastikowych coś ala " tłoczkach" i jest taki malutki , który mi sie zdaje oddziela 2 komory.Jak myślicie to rozwiąże mój problem?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Są o ringi zewnętrzne i wewnętrzne. Jest ich tam... nie wiem - kilka.

Jeśli będą sprawne a wnętrze goleni będzie wyglądać dobrze to nie powinno być coś takiego że amor zostaje po wciśnięciu.
ODPOWIEDZ