Witajcie, chce kupić tarcze hamulcowe na alu pająku i rozważam kupno tarcz Baradine lub tarcz A2Z. Odnośnie Baradinów słyszałem dobre opinie, natomiast na temat A2Z nie wiem nic ,a właśnie wolałbym wziąć A2Z. Miał ktoś z Was styczność z tymi A2Z'ami? Warto je brać?
Baradinów nie ma u dystrybutora,a sklep w którym robię zamówienie nie ma ich na stanie, więc musiałbym je zamówić w innym sklepie, który ma na stanie te tarcze. Także to "wolałbym" nie jest poparte żadnym mocnym powodem i Baradiny mogę nadal jak najbardziej wziąć, chociaż korcą mnie te A2Z.
No ja polecam Baradiny dla mnie nie mają wad poza tym że pająk szeroki i w ośkach 9mm może ocierać o adaptery niektóre (u mnie jest mniej niż milimetr odstępu i nic nie ociera nigdy tak sztywna jest ta tarcza).
Ja tak samo polecam Baradiny , porządne tarcze , świetnie odprowadzają ciepło , tylko tak jak kolega wyżej napisał , pająk szeroki i może ocierać. U mnie też około milimetra odstępu od adaptera , ale nic nie ociera i sztywno się trzyma
Zależy jeszcze która Ci się bardziej podoba. Po za tym A2Z jest około 20g lżejszy o ile waga jest dla Ciebie ważna
Jeśli chodzi o A2Z o średnicy 160mm to w ostatnim Magazynie Rowerowym jest ich test.
Mam od jakiegoś czasu komplet a2z ale 180mm, niestety nie mogę jeszcze zjeżdżać, a jazdy po asfalcie na dystans nie są wyzwaniem dla takich tarcz, także napiszę tylko, że nie ma z nimi żadnych problemów póki co (nic nie ociera, pająk nie jest szeroki tak żeby gdzieś haczył) i wykonanie jest na naprawdę wysokim poziomie, tarcza prezentuje się na żywo po prostu pięknie