Pęknięcie ramy w główce

Sylosis
Kontakt:

Pęknięcie ramy w główce

Post autor: Sylosis »

Ostatnio zaobserwowałem w mojej ramie pęknięcie minimalne przy główce czy zespawanie jej zapobiegnie czemuś jak uważacie?
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

Pokaż na zdjęciu, w 99% powinno się to ładnie zespawać (póki jest małe) i obserwować po każdej jeździe.
Sylosis
Kontakt:

Post autor: Sylosis »

Nie mam tak dobrego aparatu by to uchwycić to jest minimalne jeszcze dodam że to jest sztywna rama ja latam sporo dropów na niej i ostatnie czasy dokladniej gdzies z miesiąc temu zmieniałem amorka z duracza 130mm na domaina Coila 302 180mm czy ten amorek moze mieć związek z tym ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Może. Mało ht pod 180mm jest przystosowane i w HT duzo bardziej bałbym sie takiej rzeczy.

btw. ZŁY DZIAŁ. Pytasz o sprzet przeciez.
Buczeros
Kontakt:

Post autor: Buczeros »

Zależy o jakiej ramie mowa tak jak Spaced napisał nie każda rama jest przystosowana pod 180 mm :] , jeżeli dalej ci ta ramka odpowiada lub z innych przyczyn nie masz zamiaru jej zmieniać to pozostaje spawanie , lepiej to zrobić zawczasu jak pęknięcie jest małe :] i po spawaniu po każdym większym wypadzie sprawdzać czy ramka znów nie zaczyna się rozlatywać .
ODPOWIEDZ