28-30.09.2012 Kouty nad Desnou i Monínec potrzebne info
28-30.09.2012 Kouty nad Desnou i Monínec potrzebne info
Witam! W najbliższy weekend wybieramy się większą ekipą ze Szczecina do jednej z wyżej wymienionych miejscówek. Po czeskiej stronie jeździmy do Liberca, Spindla i Spicaka więc może znajdzie się ktoś kto odwiedzał wszystkie te miejscówki i ma porównanie do Moninca i Koutów. Będę wdzięczny za wszelkie informacje jak wyglądają aktualnie obie trasy, która jest ciekawsza, czy mają tam wypożyczalnie sprzętu (jakie ceny) i najważniejsze... czy możecie polecić jakieś noclegi.
Ja mam porównanie Koutów do Rokytnic i Spindla. Ogólnie bardzo przyjemne trasy
w koutach są. Ostatnio jak byliśmy jakieś 2 tyg temu trasu były ładnie posprzątane itd.
Ogólnie polecam kouty. Co do noclegów to z tego co kojarzę za bardzo nie
ma tam bazy noclegowej niestety, jest chyba jakiś jeden hotel ale nie wiem co i jak.
Co do wypożyczalni to w Koutach są Spece, cennik zdaje się jest dostępny
na stronie bikeparku. Jeżeli planujecie wypożyczać to proponuję sobie wcześniej
zarezerwować bo ostatnio ktoś tam chciał gdzieś koło 12 zdaje się wziąć rower
i już nie było rowerów do DH/FR.
Mam nadzieję, że trochę pomogłem
w koutach są. Ostatnio jak byliśmy jakieś 2 tyg temu trasu były ładnie posprzątane itd.
Ogólnie polecam kouty. Co do noclegów to z tego co kojarzę za bardzo nie
ma tam bazy noclegowej niestety, jest chyba jakiś jeden hotel ale nie wiem co i jak.
Co do wypożyczalni to w Koutach są Spece, cennik zdaje się jest dostępny
na stronie bikeparku. Jeżeli planujecie wypożyczać to proponuję sobie wcześniej
zarezerwować bo ostatnio ktoś tam chciał gdzieś koło 12 zdaje się wziąć rower
i już nie było rowerów do DH/FR.
Mam nadzieję, że trochę pomogłem

http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
Jak już mówiłem każde info się przyda bo jeszcze tam nie byliśmy... Także dzięki wielkie i czekam na więcej
Właśnie na sprawdzonym noclegu zależy nam najbardziej bo nie znamy tamtych okolic. Sprzęty wszyscy mamy ale ma z nami jechać jeden kumpel na sztywniaku do enduro więc będzie chciał sprawdzić co to duży full 

Monincy nie znam, ale Kouty mogę polecić gorąco. Są 3 a właściwie nawet 4 trasy. Jedna zrobiona w tym roku na mistrzostwa Czech naprawdę zacna. Dosyć długa, niełatwa i urozmaicona. Są odcinki szybkie, techniczne, są hopki. Oprócz tego trasy kręte w lesie oraz szybka po nartostradzie. Można też kombinować z jednej na drugą także można dobrze pojeździć. Wyciąg kosztuje 390 KCz lub z kartą Activ Club 340 KCz. Wyrobienie karty (jest imienna) jednorazowo to 50 KCz więc po pierwszym razie się zwraca. Wyciąg śmiga co pół godziny, rowerki wieszają wyciągowi - jest luksus. Co do noclegów to nie korzystałem, ale znajomy niedrogo nocował zaraz obok wyciągu, więc nie powinno być problemu. Powodzenia
niemłody zapaleniec
-
- Kontakt:
Także mam porównanie Koutów do Spindla i Rokytnic, na moje oko miejscówka lepsza od obu, trasy zróżnicowane i bardzo długie, można je przeplatać ze sobą na wiele sposobów. Czasem warto pojechać jakąś mniej wyjeżdżoną ścieżką, bo można wpaść na naprawdę fajne kawałki w lasach
Pamiętajcie żeby do ceny karnetu doliczyć kaucje za karnet, nie pamiętam ile ale do 100 koron było chyba

Pamiętajcie żeby do ceny karnetu doliczyć kaucje za karnet, nie pamiętam ile ale do 100 koron było chyba