Witajcie,
Stałem się szczęśliwym posiadaczem kamery go pro w wersji hero 2
Tak jestem świeży w "te klocki" Możecie mi napisać jakie używacie opcje i rozdzielczości, aby uzyskać jak najlepszą jakość.
Przecież jakość tutaj zależy w 100% od warunków,a nie rozdzielczości . Opcje - jakie ? Toć masz aż tam jedną :P Teraz jest jakiś nowy update z funkcją Protune - tyle,że to wygląda na "poprawę " sprzętową
Ok, dzięki za odpowiedzi.
Właśnie wgrałem sobie najnowszą aktualizacją, muszę popróbować jeszcze, ale wydaje mi się że ustawienie jakie podał Spaced jest najbardziej rozsądne
A mi się wydaję, że akurat propozycja spaceda jest nie najlepsza, bo przy kręceniu 960 masz obraz 4:3, a nie 16:9 (poprawcie mnie jeśli się mylę).
A tak, to 1080 dla ładnego, ostrego obrazu lub 720x60 dla większej płynności i dodatkowych efektów przy edycji.
Ogólnie sporo zależy od danej sytuacji i potrzeby...
Wybrał bym 720 ze względu własnie na 60 FPS, fajne rzeczy potem w montażu można z tym robić (jeżeli chcesz coś z tego montować) jeżeli nie to na headcam 1080
Sandwitch pisze:Wybrał bym 720 ze względu własnie na 60 FPS, fajne rzeczy potem w montażu można z tym robić (jeżeli chcesz coś z tego montować) jeżeli nie to na headcam 1080
monster11pl pisze: A mi się wydaję, że akurat propozycja spaceda jest nie najlepsza, bo przy kręceniu 960 masz obraz 4:3, a nie 16:9 (poprawcie mnie jeśli się mylę).
Jak to są filmy do netu, a nie na TV to mnie to nie boli. Nie rozumiem fazy na 16:9. Ani to kinowy rozmiar ani uzyteczny do netu.