Jaki kask do 700zł? 661, Bluegrass, Giro, Fox?
Jaki kask do 700zł? 661, Bluegrass, Giro, Fox?
Siemanko.
Stoję przed wyborem nowego kasku i nie wiem co wybrać...
Chodzi mi głównie o jak najlepszą wentylację i wytrzymałość.
Co wy byście wzieli i dlaczego akurat ten produkt?
Pod uwagę biorę 661 Evolution, Bluegrass Brave, Giro Remedy oraz Fox Rampage ale może polecicie mi coś innego, czekam na propozycję.
Stoję przed wyborem nowego kasku i nie wiem co wybrać...
Chodzi mi głównie o jak najlepszą wentylację i wytrzymałość.
Co wy byście wzieli i dlaczego akurat ten produkt?
Pod uwagę biorę 661 Evolution, Bluegrass Brave, Giro Remedy oraz Fox Rampage ale może polecicie mi coś innego, czekam na propozycję.
W tej kasie brałbym Urge: http://www.rowerowy.com/ubrania_buty_oc ... matic_2012
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
Ja bym polecił Avatara od Kali 
Używam i tak jak zakochałem się w wyglądzie, tak tym bardziej uwielbiam jego funkcjonalność.
Bardzo duże pole widzenia,
Wentylacja bardzo dobra, mimo że otworów niewiele, ale za to szczęka jest na tyle przestronna, że spokojnie można nawet podjeżdżać (używam kasku do Enduro),
Wygodnie leży i wkładki są naprawdę dobrej jakości.
Jedyny problem to cena, ale z tego co widziałem na stoisku FreeWay'a na JoyRide w Zakopcu, to mają starsze roczniki, więc najlepiej napisz do nich w zapytaniu o cenę

Używam i tak jak zakochałem się w wyglądzie, tak tym bardziej uwielbiam jego funkcjonalność.
Bardzo duże pole widzenia,
Wentylacja bardzo dobra, mimo że otworów niewiele, ale za to szczęka jest na tyle przestronna, że spokojnie można nawet podjeżdżać (używam kasku do Enduro),
Wygodnie leży i wkładki są naprawdę dobrej jakości.
Jedyny problem to cena, ale z tego co widziałem na stoisku FreeWay'a na JoyRide w Zakopcu, to mają starsze roczniki, więc najlepiej napisz do nich w zapytaniu o cenę

-
- Kontakt:
Nie sugerował bym się takimi opiniami bo każdy ma inne oczekiwania i inny łebklexuh pisze:Mialem Remedy, teraz mam Urge i moim zdaniem Urge nie dorasta Giro do piet.

Jeżeli nie masz możliwości przymierzenia/oglądnięcia kasków to czytaj w sieci jak najwięcej miarodajnych opinii i coś wybierzesz.
-
- Kontakt:
Fox jest niezły ,ale swojego Remedy wielbię choć na głowie to spory balon w moim rozmiarze - za śmieszne pieniądze można go wyrwać (połowę Twojego budżetu )
Kiedyś myślałem,że jest brzydki dopóki nie zobaczyłem Urge 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt:
Źle dopasowany kask. Mój M/L leży idealnie ale mierzyłem też rozmiar S który na głowie co prawda siedział dobrze ale miałem ten problem o którym wspominasz (tyle że obcierał środek czoła a nie skroń ). No chyba że to rzeczywiście kwestia wrażliwości Twojej skóry.klexuh pisze:zawsze od zakladania i sciagania mam pocharatana cala skron.
-
- Kontakt: