GoPro HERO3

monster11pl
Kontakt:

GoPro HERO3

Post autor: monster11pl »

Panowie, nowe GoPro wychodzi

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3PDXmYoF5U

Jak dla mnie jakość miazga :)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Napiszę, to co już napisałem w dwóch miejscach :D
Jakie "stare" akcesoria będę działać z HD3?
1. LCD BackPack? Raczej nie, bo nowa kamerka ma inne plecy no i obudowa do LCD jest za duża.
2. Mocowania? Tak, ale nie wszystkie. Np. na nadgarstek/nogę, z powyższego powodu.
3. Co z kwestią efektu rybiego oka, który przydaje się w sytuacjach filmowania z bliskiej odległości. Ale już szerokie kadry, krajobrazy, lepie wyglądają jak świat nie wygina się to do dołu, to do góry. Contour, przez brak drugiej sferycznej soczewki (osłony) wypada w tej kwestii o wiele lepiej.
Czy może zintegrowana (permanentnie? lub nie?) osłona do nurkowania rozwiązuje tę kwestię?
pozdro

frango
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

@frango

osłona nurkowa na pewno redukuje kwestię rybiego oka i oprócz tego masz 3 tryby nagrywania: Ultra Wide, Medium, Narrow ( 1080p). Szkoda tylko że nie podają w stopniach.

Fajnie też że będzie 60 fps przy 1080p ale 120fps przy 720p też robi swoje :wink:

tryb 2.7K też może być ciekawy ( ultra wide, 2716x1524 16:9 ) rozumiem że to następca obecnego 1080p w kamerach Hero1 i 2.

Natomiast zastanawia mnie opcja 4K : 12.5 fps (Ultra Wide, 3840x2160 16:9). Ktoś kto się zna wyjaśni mi czemu taka ilość klatek?

dodatkowe info:

Compatible with all GoPro mounts for attaching to gear, body, helmets, vehicles and more

Compatible with LCD Touch BacPac™ and second generation Battery BacPac™
Backwards compatible with older generation BacPacs™

New advanced camera settings: Looping video, Continuous Photo, Manual White Balance control,

Protune Mode, allows to shoot photos while recording video and more.

Pisałem o Hero3 black bo pozostałe wersje to praktycznie to samo co mamy do tej pory tylko pomniejszone do wymiarów 3.

Kolejną rzeczą, jest coraz mniejsza ilość akcesoriów dodawanych do go-pro. W Hero1 było wszystko (przez mocowania i kable do tv ) w hero 2 zestaw był już okrojony, a w hero3 co prawda dają pilota wifi, ale defacto nic więcej ( bo dawanie po jednym naklejanym mocowaniu [zakrzywionym i prostym] to żart ).
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

łooops (do usunięcia)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Wlasnie ogarnałem masakra ;O :D

Wszystko fajnie ale ja sie pytam gdzie ten obraz poźniej odtworzyć :D
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
jasiek_krk
Kontakt:

Cin to skrót od cinematic czyli trzeba mieć projektor i jebut na ścianę ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

4K to nawet mniejsze kina projektorów nie mają...
Domowy od Sony skromne 87 tyś zł kosztuje:
http://nt.interia.pl/audio-wideo/news/d ... 4k,1852155
Z gówna bata nie ukręcisz.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Topowa wersja daje radę i zdeklasowała dla mnie Contoura 2 +,którego chciałem kupić . Nie narzekajcie na brak akcesoriów - dla mnie plus,bo byłby mi bezużyteczne ( za to pilocik fajna sprawa, szczególnie,że osobno kosztuje 99 euro ).
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

nopainnogame pisze:Nie narzekajcie na brak akcesoriów - dla mnie plus,bo byłby mi bezużyteczne
:shock: :shock: :shock:
Jak dla mnie to jak coś jest gratis i zbędne to się wystawia na allegro i parę zł wraca do kieszeni...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

4k różnice widać (od full hd) od 87 cali przy standardowej odległości od telewizora. W przypadku projektorów gdzie się siedzi często dalej od dużo większej. Idiotyczna rozdzielczość w czymś gdzie optyka nie zapewni jakości kinowej i tak.

Do tego większość komputerów nie obrobi takiej rozdziałki, a przynajmniej w sensownym czasie. No i 12.5fps. Bez jaj.

@Kubala małe kina to w cyfrze maja full hd i wygląda to jak gówno wiec wiekszosc filmów w 35mm puszczają.

Ale ogólnie go pro ma dobrą strategie - co roku upgrade i co roku ludzie bedą kupowac.

Wrazenie tak na prawdę robi jedynie 120fps w wysokiej rozdziałce oraz ew. white balance control jak działa to sensownie. Może optyka jest lepsza ale go pro tak na prawde potrzebuje po prostu lepszy procesor obrazu by przejscia z jasno do ciemno lepiej ogarniać.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

KubaLaPL pisze:Jak dla mnie to jak coś jest gratis i zbędne to się wystawia na allegro i parę zł wraca do kieszeni...
Ja tam nie lubię płacić za coś z czego nie skorzystam - np. mocowanie na głowę ,czy na kask ( warte śmieszną kasę względem pilota,który jest mega użyteczny jak ktoś kręci sam )
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Nie znam cen, ale o ile tańsza jest trójka w momencie wydania od jedynki w momencie wydania?
frango
Kontakt:

@jasiek_krk, wybór szerokości kąta widzenia w HD2 był trochę ściemą, bo realnie, coś się lekko jebało z jakością obrazu. Nie pamiętam szczegółów, ale ktoś gdzieś o tym pisał (forum lub test).
Ktoś z Was doczytał się już jak to jest z tą płaską osłoną do nurkowania? Ona jest na stałe? czy można ją zamieniać na soczewką (jak w HD2)?
pozdro

frango
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

A mnie się nie podoba, ja bym chciał mieć 120 fps w 1080. Albo chociaż w 960.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

EZrider pisze: mnie się nie podoba, ja bym chciał mieć 120 fps w 1080. Albo chociaż w 960.
Czekaj na 4.
frango
Kontakt:

Jeśli wymienię moją HD2, to pewnie dopiero jak wyjdzie "czwórka" ;)
pozdro

frango
jasiek_krk
Kontakt:

frango pisze:Ona jest na stałe? czy można ją zamieniać na soczewką (jak w HD2)?
hmm chyba na stałe tzn nie sądzę żeby zrobili wypukłą soczewkę do nowego go pro (jeżeli o to Ci chodziło). Apropos tego tematu, na oficjalnej stronie zniknęły wymienne soczewki i obudowy do poprzednich modeli, nie ma też soczewki do nowej wersji. Może z czasem to uzupełnią...
ODPOWIEDZ