Specialized demo 2011 czy lapierre dh?
Specialized demo 2011 czy lapierre dh?
Witam. Mam do was pytanie czy opłaca sie przesiadać z demo 8 na lapierra z roku 2011 lub 2012r? Jeżeli tak to proszę o jakieś argumenty lub co byście polecili do 7 tyś?
A tak chwaliłes niedawnoBikerJG pisze:Nie oplaca sie, lapierre to 1 zawias ktory lubi pekac jak sie go mocno dojezdza

1 zawias to nie zło, zło to źle pomyślane zawieszenie. Pękanie to inna sprawa.
Za 7 tysi to lajtowo kupisz legenda uzywanego i jeszcze ci na waciki zostanie ale ogólnie zalezy czy rower bardziej na wertepy czy na zwinność i skoczość.
-
- Kontakt:
ja tez bardzo polecam demo miałem 2010 zmieniłem na 2011 i jestem mega zadowolony
nastęna zmiana po następnym sezonie jak będą używane carbonowe demo
nastęna zmiana po następnym sezonie jak będą używane carbonowe demo

może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

W Lapierrach 2011 pęka taka jakby "podkowa" która łaczy waczach carbonowy. Pęka też na przednim trójkącie zaraz obok tej dziury na damper. Szczerze to polecam Ci starsze roczniki Lapierra, sam jednego z nich ujeżdżam i sprzedaje. Ramka też jest super zwinna i niczego jej nie brakuje. Prace tej ramy też moge polecić bo jak dla mnie miazga. Jedna najlepszych kilku ram które miałem.
A ja legenda nie polecam, praca mijakos nie siada - milem jezdzilem niedawno.Spaced pisze:Za 7 tysi to lajtowo kupisz legenda uzywanego i jeszcze ci na waciki zostanie
Chwalilem bo to w sumie zajefajna rama ale wmolal bym po prostu demo, swoja droga jak LP to tylko z gwara. Tak na prawde kazda z ww ram jest fajna.
Spaced pisze:Ale z tego co kolega wyzej napisał to legend nie podejdzie.
Po prostu mnie tam rama nie przekonuje wzgledem demo, to nic strasznego. Dlaczego sadzisz ze Twoj legend "lepiej na nierownosciach" bo nie rozumiem? Wg mnie i nie tylko znacznie gorzej.
A tak btw skocznosc ramy to nie dla kazdego zaleta.
Bo dzięki temu, że w legendzie dość mocno oś się cofa to rama mniej spowalnia na wertepach i lepiej trzyma się ziemi. W demo cofa się dużo mniej i głownie idzie w góre. To co prawda daje takie miłe miekkie uczucie bo łańcuch nie trzyma ramy wyżej w skoku i niektórzy interpretują to jako czułość ale w efekcie czego tylne koło w demo na wertepach będzie procentowo wiecej czasu oderwane od ziemi niz w legendzie i straci więcej prędkości niż legend. Wiem, ze duzo ludzi interpretuje miekkość zawieszenia jako sprawność po wertepach ale to nic z tym wspolnego nie ma.BikerJG pisze:Po prostu mnie tam rama nie przekonuje wzgledem demo, to nic strasznego. Dlaczego sadzisz ze Twoj legend "lepiej na nierownosciach" bo nie rozumiem? Wg mnie i nie tylko znacznie gorzej.
Dla założyciela tematu tak, legend mniej skocznyBikerJG pisze:A tak btw skocznosc ramy to nie dla kazdego zaleta.
http://gzelaeu.wordpress.com/2012/10/13 ... ng-2012-2/ .... 2;54 , Blenki jeździ pewnie na najnowszysch 2012 więc jak widać poległo 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja też mam demo 8 i na nic innego na bank nie zmienię
Jeździłem na jednym zawiasie (Orange 224) kupę czasu i jest przepaść między tymi dwoma ramami bardzo duża
oczywiście na plus dla demo
Wiadomo że Lapierre to nowsza technologia ale jeden zawias to jeden zawias
Radziłbym prędzej Trek-a Session 9.9 w carbonie albo poczekać aż demówki w carbonie będą miały normalne ceny

Jeździłem na jednym zawiasie (Orange 224) kupę czasu i jest przepaść między tymi dwoma ramami bardzo duża

Wiadomo że Lapierre to nowsza technologia ale jeden zawias to jeden zawias

Radziłbym prędzej Trek-a Session 9.9 w carbonie albo poczekać aż demówki w carbonie będą miały normalne ceny

Mój skarb
)))))) ------>http://www.pinkbike.com/photo/9597984/