Pytania odnośnie budowania trasy DH/FR
Pytania odnośnie budowania trasy DH/FR
Jeżeli mam w lesie szary i żółty piach, to czy dałoby radę coś z tym zrobić i ubić to aby się jakoś trzymało i stabilnie jeździło? Było już wiele tematów ale ja założyłem nowy ponieważ wolę mieć wszystko jasne i nie odświeżać starych. Jakieś sposoby, pomysły na zbudowanie trasy w takim terenie?
Ściółka, żółty piach, szary piach, mech.
Ściółka, żółty piach, szary piach, mech.
-
- Kontakt:
Maciek, to nie tak do końca. Wystarczy dobrze uklepać i jeden dzień deszczu. Fakt Faktem że z żółtego piachu TRUDNO się coś robi, ale się da i to nawet nawet, tylko trzeba trochę czasu poświęcić. Jeśli nie wierzycie to wejdzie w mój temat, są foty.
enyoui- podpowiedzi podpatrz z mojego tematu, bo teren mam 100% taki sam jak ty(ściółka ,żółty piach,szary piach,mech)

enyoui- podpowiedzi podpatrz z mojego tematu, bo teren mam 100% taki sam jak ty(ściółka ,żółty piach,szary piach,mech)

Da się zrobić i trzyma się to nieziemsko jak już się ubije.
Pamiętam jak kilka lat temu robiliśmy trasę na takim terenie. Najlepszy patent to zacząć wiosną jak jeszcze leje, przyjeżdżasz skrupulatnie wszystko ubijać 2/3 razy w tygodniu, i jak tylko przyjdzie upragnione lato i wysuszy dokładnie bandy, wybicia itd to będą się trzymały lata (niedawno byłem na trasie którą robiłem mniej więcej 5 lat temu i większość stała jak ją zostawiłem, w dodatku twarda jak beton).
Jeżeli nie chce Ci się co chwilę wszystkiego ubijać to zrób ją, i po jakimś czasie będziesz musiał ją poprawić, ze 3 takie zabiegi i powinna się "ustabilizować".
Pamiętam jak kilka lat temu robiliśmy trasę na takim terenie. Najlepszy patent to zacząć wiosną jak jeszcze leje, przyjeżdżasz skrupulatnie wszystko ubijać 2/3 razy w tygodniu, i jak tylko przyjdzie upragnione lato i wysuszy dokładnie bandy, wybicia itd to będą się trzymały lata (niedawno byłem na trasie którą robiłem mniej więcej 5 lat temu i większość stała jak ją zostawiłem, w dodatku twarda jak beton).
Jeżeli nie chce Ci się co chwilę wszystkiego ubijać to zrób ją, i po jakimś czasie będziesz musiał ją poprawić, ze 3 takie zabiegi i powinna się "ustabilizować".
Re: Pytania odnośnie budowania trasy DH/FR
Mam identyczne podłoże żółty piach, szary i w dodatku mega suchy i sypki.
Tak jak koledzy radzą dobrze ubić albo na górę dać warstwę ziemi (jeżeli macie ), można też zrobić teraz szybko przed zimą i później mróz to zwiąże to kilofem tego nie ruszysz, więc się spiesz
Tak jak koledzy radzą dobrze ubić albo na górę dać warstwę ziemi (jeżeli macie ), można też zrobić teraz szybko przed zimą i później mróz to zwiąże to kilofem tego nie ruszysz, więc się spiesz

BMX National Champion
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
te bandy jednak jak się ubiją odpowiednio, to będą jak z kamienia
więc wątpie żeby ktoś w nich chciał się przewrócić, ogólnie to dużo pracy + wody.
Cały brzeski Dirtland jest zrobiony na piasku - 3 linie dirtów i zawsze świetnie się jeździło. Wybicia dirtów, zaraz po wyprofilowaniu zakrywaliśmy np. dywanami, które jak namokły stanowiły naturalny obciążnik, teraz większość wybić to są prawie skały. Też fajnie mieszać piasek na bandach z jakimś spoiwem. No ale tyle wody co przywieźliśmy samochodamii i wylaliśmy na wybicia pozwoliłoby na zaopatrzenie całej afrykańskiej wioski w wodę na tydzień
Za to lądowania nigdy się nie ubiły i stanowiły taką poduszkę
Być może to dlatego Leszczu u nas próbował kleić 1080 o0 Także polecam troszke kreatywności
Pozdr

Cały brzeski Dirtland jest zrobiony na piasku - 3 linie dirtów i zawsze świetnie się jeździło. Wybicia dirtów, zaraz po wyprofilowaniu zakrywaliśmy np. dywanami, które jak namokły stanowiły naturalny obciążnik, teraz większość wybić to są prawie skały. Też fajnie mieszać piasek na bandach z jakimś spoiwem. No ale tyle wody co przywieźliśmy samochodamii i wylaliśmy na wybicia pozwoliłoby na zaopatrzenie całej afrykańskiej wioski w wodę na tydzień

Pozdr
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
kontakt@antidotebikepark.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: