Juicy 3 + metaliczne klocki?
Juicy 3 + metaliczne klocki?
Witam, staje przed wyborem hamulców i chciałbym Was zapytać jak te hample poradzą sobie z metalicznymi klockami i temperatura, która się tam pojawi. Czy połączenie Juicy 3 z metalicznymi klockami i tarczami 203mm przód i 185mm tył będzie dobre. Bardzo proszę o odpowiedź.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mam juicy 3 z metalikami z tyłu i pół-metaliki z przodu, i wszystko gra. Tydzień spędziłem w górach w tej konfiguracji (Bike parki głównie i trochę pseudo-xc) i odwiedzam dość regularnie lokalne trasy DH. Wszystko bangla, i jest o niebo lepiej niż z oryginalnymi klockami. To były organiki chyba.
Jedyny minus to metaliki mi piszczą przy hamowaniu, pół-metaliki są ciche. Ale to pewnie zależy od konkretnych tarcz i klocków, tego jak się ułożą itp itd.
Zadbane juicy 3 to bardzo spoko hample, tylko trzeba do nich zaglądać regularnie.
Jedyny minus to metaliki mi piszczą przy hamowaniu, pół-metaliki są ciche. Ale to pewnie zależy od konkretnych tarcz i klocków, tego jak się ułożą itp itd.
Zadbane juicy 3 to bardzo spoko hample, tylko trzeba do nich zaglądać regularnie.