GoPro HERO3

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wujek_cieta_riposta pisze:No i tu się trochę mylisz... Ale nie będę się bardziej rozpisywał na ten temat bo to nie forum o zawodowym filmowaniu, heh
Jak robisz zlecenia i śluby to może ale wiem jaka jest kasa w filmach i to nie jest aż tak duża forsa. Jest spoko ale biorać pod uwage godziny pracy + to, że jednak jest to praca raczej na szczycie drabiny pokarmowej w branży to dupy nie urywa.

No i znajomi w TV w ogole duzo forsy nie zarabiają.
gangsta
Kontakt:

Post autor: gangsta »

Myśle, Wujek, że wniosłeś wiele do tematu. Tylko surówka 1/1 z opisem pozwoli się odnieść do tego co oferuje nowy wypust GoPro.
Tak przy okazji, nie zapominajmy, że jest to TYLKO kamera efektowa (nie efektowna ;) ) Zrobienie interesującego filmu przy użyciu tego czegoś to duże wyzwanie. Bez urazy :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Ciekawe czy przy dalszym rozwoju mody na found footage w hollywood będą je wykorzystywać skoro kreca czasem z dobrego gówna
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Nie ma co dywagować- zobaczymy po prostu - niech ktoś kto posiada jednocześnie Go Pro 2 ustawi obok Go Pro 3 i nagra tą samą scene ( najlepiej kilka scen ) obiema kamerami i opisze co i jak - wtedy będziemy mieć jasność, a jak na razie są to tylko zgadywanki babci Hanki...
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

EDIT:
Sorki pomyłka, zły filmik wkleiłem
jeżykBDG
Kontakt:

Post autor: jeżykBDG »

SIEMA MELON!
Spaced
moderator
Kontakt:

Side by side by sie przydało jak w swoim czasie ktos z PL robił z 2ka bo w takim świetle to troche slabo wygląda i trudno ocenić.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Trochę miękki ten obraz...
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

jeżykBDG pisze:http://www.pinkbike.com/video/284622 jest i RAW
Poprostu brak słów... Japie*dole... to nie jest żaden RAW człowieku... :roll:

To jest normalny, obrobiony w final cut'cie plik wrzucony na przeglądarke pinkbike'a, która sama w sobie zabiera dużo jakości... Więc jeżeli ktoś się tym sugeruje, to powodzenia życzę.

O czym myślę mówiąc "surowy plik" ? [ nie mylić z RAWem bo to zupełnie co innego ] Myślę tu o pliku z kamery, prosto z karty pamięci,bez obróbki -może ktoś w końcu będzie tak miły to wrzuci go na serwer typu speedyshare.com itp. i udostępni do ściągnięcia.
jeżykBDG
Kontakt:

Post autor: jeżykBDG »

Wiem, że pinkbike zabiera sporo jakości. Pisząc RAW miałem na myśli, że jest to film bez żadnych dodatkowych przeróbek(użyłem tzw. skrótu myślowego). Według mnie jest to materiał o wiele bardziej miarodajny niż ten poprzedni. Porównując ten filmik do filmików z GP2 w internecie można już do pewnych wniosków dojść. Jak na razie nikt nie ma "surowego pliku", a ten filmik, ze wszystkich jakie widziałem raczej najwierniej odzwierciedla możliwości tej kamery.

Polecam na przyszłość mniej się spinać. Zareagowałeś co najmniej tak jak bym napisał, że ziemia jest płaska i uparcie bronił tej teorii...

SIEMA MELON!
Spaced
moderator
Kontakt:

Wujek_cieta_riposta pisze:O czym myślę mówiąc "surowy plik" ? [ nie mylić z RAWem bo to zupełnie co innego ] Myślę tu o pliku z kamery, prosto z karty pamięci,bez obróbki -może ktoś w końcu będzie tak miły to wrzuci go na serwer typu speedyshare.com itp. i udostępni do ściągnięcia.
Bez przesady. Szczerze wystarczy nie obrabiany plik wrzucony na relatywnie mało stratny serwis video.
Kebab77
Kontakt:

Post autor: Kebab77 »

czy nie wkurza was że teraz pewnie co rok będzie wychodził nowy model kamerki oczywiście "kilkukrotnie mocniejszy i lepszy niż poprzednia wersja"
coś jak z koszulkami klubów piłkarskich co roku nowy model żeby jeszcze raz wcisnąć ludziom ten sam shit w nowym opakowaniu a większość ludzi i tak ogląda na youtube w automatycznej jakości 360p filmiki i gołym okiem różnicy nie wychwyci, idiotyczna jest ta polityka dzisiejszych firm ...
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Polityka firm jest właśnie jak najlepsza, z punktu widzenia firmy oczywiście i jej zysków, a to że wielu ludzi się na to łapie to inna sprawa.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
frango
Kontakt:

Kebab77 pisze:czy nie wkurza was że teraz pewnie co rok będzie wychodził nowy model kamerki oczywiście "kilkukrotnie mocniejszy i lepszy niż poprzednia wersja"
Welcome to the real world ;)
Moc obliczeniowa komputerów podwaja się co 18 miesięcy. Dziwnym byłoby, gdyby cała branża elektroniczna z tego nie korzystała ;)
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Jakość obrazu się na to tak łatwo nie przekłada ;)
frango
Kontakt:

A to już zupełnie inna para kaloszy ;)
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

jeżykBDG pisze: Polecam na przyszłość mniej się spinać. Zareagowałeś co najmniej tak jak bym napisał, że ziemia jest płaska i uparcie bronił tej teorii...
Luz, sorry- rzeczywiście troche Mnie poniosło. ;)
Kebab77 pisze:czy nie wkurza was że teraz pewnie co rok będzie wychodził nowy model kamerki oczywiście "kilkukrotnie mocniejszy i lepszy niż poprzednia wersja"
Taka jest już polityka marketingowa wielu producentów. Moim zdaniem powinniśmy się cieszyć, że w segmencie kamer amatorskich przynajmniej coś się dzieje :) . To wcale nie żadne czary mary, bo da się zrobić dwa razy lepszy model wsadzając lepszą, może większą matryce o większej rozpiętości tonalnej ( za tym idzie szczegółowość obrazu ) i wydajniejszy procesor obrazu. Moim zdaniem GoPro rekamuje się w ten sposób "2x more powerfull in every way" dlatego, że zwykły, przeciętny klient- osoba z zajawką- szuka dla siebie jakiejś fajnej kamery, ale nie poleci na techniczne hasła typu "nasza kamera ma: bitrate- "40mbit/s" , resolution "1920x1080pix" framerate "100/120fps" " bo zwyczajnie czegoś takiego nie zrozumie... Hasła reklamowe dotyczące Go Pro muszą wywoływać u klienta skojarzenia kamery z "potęgą" "mocą" "siłą" "szybkością" "extremą" , z czymś co jest na "maxa", bo w taką grupę docelową klientów producent przede wszystkim celuje. ;)
ODPOWIEDZ