Zostałem oszukany przez osobę z Sanoka

BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

Idź na policje , jedyne wyjście .
krzysiexp
Kontakt:

Post autor: krzysiexp »

Do jutra ma czas oddać hajs. Jak nie - policja
AveFreeride
Kontakt:

Post autor: AveFreeride »

Jak wyżej
PB: http://tnij.org/s49y
Rwr: http://tnij.org/p6pm
TO JEST KROSS NA TYM JEŹDZI KAŻDY PROS
karii111
Kontakt:

Re: Zostałem oszukany przez "Marek Stasiak" z Sanoka

Post autor: karii111 »

Ej sory chłopaki, nie chce się wtrącać - ale czy banki pracują w weekend? No raczej nie , to jak ma wam przelać kasę? hahahahh
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Przelew może dokonać. Wyjdzie jutro o 8, do chłopaków dojdzie o 12. Raczej posiada konto internetowe...
Z gówna bata nie ukręcisz.
karii111
Kontakt:

Re: Zostałem oszukany przez "Marek Stasiak" z Sanoka

Post autor: karii111 »

KubaLaPL pisze:Przelew może dokonać. Wyjdzie jutro o 8, do chłopaków dojdzie o 12. Raczej posiada konto internetowe...
Tak , tylko że oni się denerwują że nie wysłał im kasy w sobotę i niedzielę. Przelewy w te dni nie wychodzą i trzeba poczekać do poniedziałku:)
KubaLa
moderator
Kontakt:

AveFreeride pisze:Panowie, jest dobrze! Napisał na giełdzie, że przeprasza i odda kase, napisałem do niego priv i czekam na odpowiedź https://www.facebook.com/groups/MarketT ... 776879327/
AveFreeride pisze: 08.11.2012 19:03:36  
Łikend nie trwa od czwartku ;)
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Heh możecie sobie iść na policję o 250 zł, które mu przelaliście na konto. Na pewno otrzymacie zwrot :). "wysłałem mu pieniądze a teraz chce je znowu na swoim koncie zróbcie coś!!!!!" Życzę powodzenia a koledze stasiakowi gratuluje, że udało mu się tak kretyńskim chwytem nabrać tyle osób :D
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

radziłbym zgłosić zeznanie zbiorowe. przy tak niskiej kwocie jakie jest to 250zł sąd nic nie zrobi, bo jest za niska szkoda społeczna, a tym bardziej policja.
AveFreeride
Kontakt:

misiakr pisze:Heh możecie sobie iść na policję o 250 zł, które mu przelaliście na konto. Na pewno otrzymacie zwrot . "wysłałem mu pieniądze a teraz chce je znowu na swoim koncie zróbcie coś!!!!!" Życzę powodzenia a koledze stasiakowi gratuluje, że udało mu się tak kretyńskim chwytem nabrać tyle osób
Właśnie wykazałeś brak swojej inteligencji, gratuluje ci ;) BYŁA ZAWARTA MIEDZY NAMI UMOWA, ON NIE WYKONAŁ ŚWIADCZENIA WIEC WISI NAM KASE. Proste, prawda?

Zanim coś napiszesz to użyj mózgu
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

wystarczy, że umawiałeś się z gościem nawet przez sms'a, to wystarczy jest to umowa jak każda inna.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

AveFreeride pisze:Właśnie wykazałeś brak swojej inteligencji, gratuluje ci ;) BYŁA ZAWARTA MIEDZY NAMI UMOWA, ON NIE WYKONAŁ ŚWIADCZENIA WIEC WISI NAM KASE. Proste, prawda?

Zanim coś napiszesz to użyj mózgu
Ale jest coś takiego jak zbyt niska szkodliwość społeczna. Kiedyś było 250zł, teraz się nie orientuje. Akurat to teraz ty się nie popisałeś :) Powyżej 251zł będą się dopiero coś działo. Umowa nic tu nie da, bo wiesz ile pracy miała by policja jak by nie było tego progu? Jesteś w ciemnej dup... i nie zdziwię się jak nie zobaczysz kasy
KubaLa
moderator
Kontakt:

Głupoty gadacie. Powyżej 250 zł obowiązuje Kodeks karny, bo jest to przestępstwo. Poniżej 250 kodeks wykroczeń. Tak czy siak ktoś się tym zajmie.
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

Art. 278. § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 4. Jeżeli kradzież popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

§ 5. Przepisy § 1, 3 i 4 stosuje się odpowiednio do kradzieży energii lub karty uprawniającej do podjęcia pieniędzy z automatu bankowego.
-------------------------------------------------Kodeks wykroczen
Art. 119. (123) § 1. Kto kradnie lub przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą, jeżeli jej wartość nie przekracza 250 złotych,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. Usiłowanie, podżeganie i pomocnictwo są karalne.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 dopuścił się go na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na żądanie pokrzywdzonego.

§ 4. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1, można orzec obowiązek zapłaty równowartości ukradzionego lub przywłaszczonego mienia, jeżeli szkoda nie została naprawiona.
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Avefreeride- mam cie kompletnie w dupie i twoje 250 zl :)- jaka byla zawarta umowa? Mail? Nie badz smieszny i nie wiem kurwa czego spinasz skoro wierzysz w odzyskanie swoich pieniedzy. Ja ci mowie ze nic z tym nie zrobisz a policjant o 250 zl przyjmie zgloszenie, zeznania itp a potem wyrzuci je do kosza. Zycze uzywania mozgu nastepnym razem
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

Wiecie co to ja coś powiem niby 250zl ale coś tam jest,ja miałem taki przypadek z gośćiem który miał niby tel. na sprzedanie okazyjnie N95 w tamtym czasie chodziły po ponad 1000zł i gość oferował po 200zł i tak jeb... nabrał kilka osób w polsce aż wszyscy zbuntowali się i zgłosili to na policje i gość podawał fałszywe dane ale nr konta był prawdziwy i policja tego gnoja co miał 17lat znalazła i tylko dostał kuratora ale brak zwrotu kasy i tak nabrał chyba z 10osób.Powiem tyle policja może się tym zająć znajda go ale kasy pewnie nie zobaczycie wcale.
Kona Factory Team
KubaLa
moderator
Kontakt:

W takich przypadkach generalnie nie chodzi o kasę. Jak ja miałem sprawę o dorado to doszedłem do wniosku, że mogę wydać nawet tyle na prawnika ile dostanę zwrotu hajsu, byleby kut.as wiedział, że takie rzeczy nie uchodzą na sucho. Jak chłopaki zleją sprawę to gość się nie będzie zastanawiał i za tydzień odwali podobny numer. Jak się coś ruszy to być może następnym razem 2 razy się zastanowi, czy aby na pewno nie będzie miał za to lipy. Cóż, za głupotę się płaci, ale może uda się innych uratować przed naciągaczem.
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

A jak to sie stalo ze zaden z moderatorow tego nie widzial?
Typ pyskuje jeszcze na forum!
AveFreeride
Kontakt:

royal'ek pisze:wystarczy, że umawiałeś się z gościem nawet przez sms'a, to wystarczy jest to umowa jak każda inna
dokładnie ;)
KubaLaPL pisze:Głupoty gadacie. Powyżej 250 zł obowiązuje Kodeks karny, bo jest to przestępstwo. Poniżej 250 kodeks wykroczeń. Tak czy siak ktoś się tym zajmie.
znowu racja ;)
misiakr pisze:Avefreeride- mam cie kompletnie w dupie i twoje 250 zl - jaka byla zawarta umowa? Mail? Nie badz smieszny i nie wiem kurwa czego spinasz skoro wierzysz w odzyskanie swoich pieniedzy. Ja ci mowie ze nic z tym nie zrobisz a policjant o 250 zl przyjmie zgloszenie, zeznania itp a potem wyrzuci je do kosza. Zycze uzywania mozgu nastepnym razem
To po jaką cholere sie wypowiadasz? Nic nie wnosisz a jedynie pokazujesz jak wiele wiesz o sprawie gadając głupoty, wyjdź zamknij drzwi.
KubaLaPL pisze: nie chodzi o kasę.
To samo od początku mówiłem, tu chodzi o to, że takich rzeczy nie robi sie ludziom i nie zamierzam mu odpuścić.

Wczoraj napisał, że kase wysłał pocztą, poczekamy - zobaczymy
ODPOWIEDZ