Pęknięte siedzenie - Tioga MC s

XxUzixX
Kontakt:

Pęknięte siedzenie - Tioga MC s

Post autor: XxUzixX »

Witam
Mam wyżej wymieniony problem.
Jestem troszkę zniesmaczony, bo pękniecie korpusu (nie prętów) nastąpiło podczas zwykłego użytkowania, nie pod czas gleby czy uderzenia.
Zdjęcie pęknięcia moge wysłać jeśli to w czymś pomoże, pękniecie jest wzdłuż "prawej połowy" kierujące się do środka siedzenia, ogólnie da się na tym siedzieć, lecz siedzenie jest po prostu krzywe. Myślicie że uwzględni mi to gwarancja?
Strasznie zależy mi na tym siedzeniu bo jest bardzo wygodne, a zaraz lekkie co czyni go jak dla mnie ideałem :D Teraz niestety już nie idzie dostać nowego takiego siedzenie...

Co myślicie?
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Jeśli nie ma już takich nowych to z gwarancją może być problem, oddadzą kase albo dadzą jakiś nowszy odpowiednik tego modelu

3R1DE95
Kontakt:

Post autor: 3R1DE95 »

Może i jest lekkie i wygodne.... ale co to za siedzenie jak pękło od zwykłego siedzenia :D ?
Jeśli chodzi i mnie to naprawiałem już 3 siodełka które też miały pęknięcia korpusów, więc mogę pomóc ci jak je zrobić jeżeli nie uda ci się z gwarancją. ;)
XxUzixX
Kontakt:

Re: Pęknięte siedzenie - Tioga MC s

Na pewno się odezwę do Ciebie jeśli nie przyjmą mi gwarancji ;)
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Jak nie przyjmą na gwarancji to ja bym chyba od środka (z wierchu) dał jakaś aluminiową płytkę i jakoś znitować. Niestety ale musiałbyś wtedy zedrzeć poszycie i zrobić nowe :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

To przecież od spodu można

szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Ale nit idzie z dwóch stron więc raczej i tak trzeba tak zrobić. Chyba, że coś na zasadzie zszywacza do tapicerki.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

XxUzixX, trochę niewiele napisałeś. Kiedy siodełko kupiłeś? Zdjęcie jest o wiele istotniejsze niż Twój opis, więc jeśli oczekujesz jakiś rad lub opinii, to wklej je.
Domyślam się, że masz tę starą Tiogę MC, dwukolorową? Uwierz mi, że jej następca jest o wiele wygodniejszy, IMO.
pozdro

frango
XxUzixX
Kontakt:

Tak to wygląda: http://pokazywarka.pl/8qek0w/

Siedzenie jest z tej nowszej serii, ja bym nie robił problemu jeśli bym zaliczył glebę i pękła, ale normalnie usiadłem i strzeliło, a dużo nie waże ;)

dostałem taką odpowiedź:
"Witam,
nie miałem jeszcze reklamacji produktów Tioga, ale jest ona standardowa.
Reklamację rozpatrzy dystrybutor, firma AMP /w tej chwili nie mają już tej marki w ofercie, także nie będzie możliwa wymiana na nowy egzemplarz, jeżeli przyjmą reklamację, będzie zwrot gotówki/.
Zdjęcia w moim odczuciu wskazują na uszkodzenie mechaniczne po uderzeniu / lądowaniu, ale opinię wyda upoważniona przez dystrybutora osoba,"

Także pewnie wyślę, do nich może coś zdziałają.
Aha i druga ważna rzecz to, to że siedzenie miało 1 rok :)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Kilka siodeł mi tak padło. Dokładnie w ten sposób lub do tego jeszcze pręty się gięły. Albo od dupnięcia przy złym lądowaniu albo od zwykłego mocnego posadzenia tyłka. Taka karma.
Mat77
Kontakt:

Post autor: Mat77 »

Zobacz Dodek Bike Service na fejsie on ci to ładnie poklei carbonem będziesz miał wytrzymałe, lekkie i ładne!!!!!!
XxUzixX
Kontakt:

EZrider no wiem taki sport ;)
Mat77 dzięki, jeśli nie uznają to się może zgłosze do niego ;)
3R1DE95
Kontakt:

Post autor: 3R1DE95 »

Dokładnie.... chodziło mi o odpowiednio dogięte i docięte aluminiowe blaszki i nity, niestety obicie i gąbką trzeba zdjąć aby nity odpowiednio ,,zaklepać" ;) . Ja miałem w starym siodełku author gang sytuację że urwał mi się prawy uchwyt od szyny(ten z tyłu) i zrobiłem go tak że trzymało lepiej jak fabrycznie :)
ODPOWIEDZ