Rozmiar Kasku

KubaDownHill
Kontakt:

Rozmiar Kasku

Post autor: KubaDownHill »

Siema ;D mam zamiar kupić FullFace'a i mam pytanie ob. 57 cm to jaki to rozmiar?;>

Jak ktoś ma takiego FullFace w bdb stanie i najlepiej oczojebny kolor to pisać ;D
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

najlepiej najpierw przymierzyc a nastepnie kupowac,
rozmiar rozmiarowi nierowny.
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Akurat jeżeli chodzi o kaski to rozmiarowka jest raczej jednolita :P
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Warto też wziąć 1 rozmiar mniejszy niż ten który przymierzysz i będzie dobry, jak m będzie ok to weź s.
Gąbki w kasku bardzo szybko się ubijają po kilku praniach i potem kask poprostu lata na głowie :( Ja tak mam w swoim teraz, a jak kupowałem to ciężko wchodził

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dylski_ pisze:Akurat jeżeli chodzi o kaski to rozmiarowka jest raczej jednolita :P
No to chyba mi głowa w niektóre dni puchnie bo mi się to nie zawsze potwierdza ;)
FRmaniak pisze:Warto też wziąć 1 rozmiar mniejszy niż ten który przymierzysz i będzie dobry, jak m będzie ok to weź s.
Gąbki w kasku bardzo szybko się ubijają po kilku praniach i potem kask poprostu lata na głowie Ja tak mam w swoim teraz, a jak kupowałem to ciężko wchodził
To masz jakis gówniany kask albo dziwnie przymierzasz. Nigdy mi sie tak nie zdarzyło.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Przymierzam dobrze, do 2-3 prania było ok, potem było więcej luzu. Kask owszem nie jakiś z górnej półki

nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Ja mam chyba jakąś dziwną głowę bo mimo normalnych wymiarów i proporcji ciała prawie każdy kask w rozmiarze S lata mi na głowie. Mam 661 Evo w rozmiarze XS i jest okej, mimo że wg. rozmiarówki powinien być za mały. Morał z tego taki - nie kupuj kasku patrząc tylko na obwód głowy: jeśli to możliwe - poprzymierzaj.
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Spaced pisze: bo mi się to nie zawsze potwierdza
Bo może nie zręcznie to napisalem :D chodzilo o to, że jeżeli zmierzysz głowe odpowiednio i porównasz to z rozmiarówką producenta np głowa 58 cm i rozmiar jakis tam ale przedział zawiera 58. to na bank bedize pasował :P
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dylski_ pisze:Bo może nie zręcznie to napisalem chodzilo o to, że jeżeli zmierzysz głowe odpowiednio i porównasz to z rozmiarówką producenta np głowa 58 cm i rozmiar jakis tam ale przedział zawiera 58. to na bank bedize pasował :P
Jak jest 57-59 to pewnie tak ale jak jest 58-60 to gwarancji nie masz. Do tego nawet jak jestes w srodku przedziału to nie masz gwarancji bo mi np. w Urge nawet przy dobrym obwodzie głowy wystawała żuchwa poniżej kasku - problem był z głębokością, nie szerokością.
ODPOWIEDZ