do usunięcia
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Gee Atherton] Kona operator 2012+ Fox 40 2011
bez sensu pakowac kierownice 800mm+ skoro jestes tak niski i takiej postury. jak chcesz zaczac wkoncu jezdzic w terenie to nie wiecej niz 750mm bedzie odpowiednia.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Słynna rama słynnego tematu
Podziwiam,bo sam był nie złożył takiego setu pod Twoje warunki - ciężki rower przy Twoich 60kg, kiera 810 przy 168 cm ( sam zszedłem do 760mm,a mam 190cm ) Jest taka ogólna zasada,że zasięg ramion jest prawie równy wysokości człowieka - u Ciebie jest prawie połowa wzrostu xD Wyszło mi,że bym musiał mieć kierę o 16cm dłuższą,aby czuć to samo co Ty. Powiem szczerze - nie wiem jak to ogarniasz,bo ja jak się przymierzyłem to takiej to czuć ,że jest już mega nie naturalnie (zakładam też,że masz ramę sporo krótszą niż moja,więc jeszcze dziwniej jest)
Dawno też takiego miszmaszu w secie nie widziałem - z jednej strony Fox 40, z drugiej Ruktion ...

Dawno też takiego miszmaszu w secie nie widziałem - z jednej strony Fox 40, z drugiej Ruktion ...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

Przesiadałeś się na 800+ z czegoś szerokości koło 710? Bo jak tak to nic dziwnego, że wydaje się lepiej ale uwierz mi węższa da ci podobną stabilność, lepszą pozycje i mobilność.Mam zasięg ramion 182cm przy 179cm wzrostu i 780mm nie daje mi zalet nad 760 , a ograniczyło mi mobilność.Gee Atherton pisze: mam 168cm .Ale raczej na 99% nie kupie mniejszej niż 800mm pasowała mi ta kiera i szerokość i jest git.Foty będą za kilka dni.
-
- Kontakt:
Acha, to tak to ta słynna kona operator,no może i macie racje z tym ze za długa jest,ale to tylko ja śmigam na 800mm czy jest tu ktoś jeszcze.
Ruktion mi akurat pasi jestem zadowolony,jak by się uszkodziła to chociaż niema co załować a jak masz korbę za 1000 i coś ci sie rozj... to jest człowiek napewno wkur...,powiedz co ci to da jak masz np.ruktion a x.0 poza wagą ,jedynie nad czym sie zastanawiałem to tylko korba truvativ descendant ale to też trzeba zapłacić 600zł.To nie jest rower mtb żebym pakował xtr , x.0 żeby lekki był dlatego uważam ze ruktion mi wystarczy.
Ruktion mi akurat pasi jestem zadowolony,jak by się uszkodziła to chociaż niema co załować a jak masz korbę za 1000 i coś ci sie rozj... to jest człowiek napewno wkur...,powiedz co ci to da jak masz np.ruktion a x.0 poza wagą ,jedynie nad czym sie zastanawiałem to tylko korba truvativ descendant ale to też trzeba zapłacić 600zł.To nie jest rower mtb żebym pakował xtr , x.0 żeby lekki był dlatego uważam ze ruktion mi wystarczy.
Kona Factory Team
-
- Kontakt:
Chłopie jesteś lekki to atlasa fr nie zajedziesz nigdy. Ruktiona prędzej czy później tak. Używke w stanie igła kupiłem za 500zł w pierwszym roku produkcji jak te korby byly mega drogie.Gee Atherton pisze:Ruktion mi akurat pasi jestem zadowolony,jak by się uszkodziła to chociaż niema co załować a jak masz korbę za 1000 i coś ci sie rozj... to jest człowiek napewno wkur...,powiedz co ci to da jak masz np.ruktion a x.0 poza wagą ,jedynie nad czym sie zastanawiałem to tylko korba truvativ descendant ale to też trzeba zapłacić 600zł.To nie jest rower mtb żebym pakował xtr , x.0 żeby lekki był dlatego uważam ze ruktion mi wystarczy.
Ponowie pytanie, Jaką szerokość kiery miałeś przed 800mm +?Gee Atherton pisze: macie racje z tym ze za długa jest,ale to tylko ja śmigam na 800mm czy jest tu ktoś jeszcze.