W moich 66 byłby problem z zipem, bo przy dobiciu mam tylko 1mm luzu między simmeringiem a koroną.Frcol pisze:No raczej Ci coś tam zostanie, bo nie normalne by to było, jakby o półkę waliło ;> Tak jak w jedno półce zawsze zostaje mniej niż 1 cm czy tam nawet 0,5. Koniec amorka i tak jest bardzo twardy więc dobijać tak łatwo nie powinien.
Gumeczka na amorka
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zależy też od preferencji raidera. Ja np. nie lubię jeździć na miękkim amorze, źle mi się wtedy skacze na hopach. Co do twardości, to zawsze mam jednakowe ciśnienie w moich 66RC (ok. 1,2-1,4 bara). W zależności od trasy, to reguluję tłumieniem pod siebie. I dla mnie to starczy.zawada1200 pisze:Ok, rozumiem, że można mieć preferencje co do ustawień, ale kompresje przede wszystkim ustawia się do rodzaju trasy i tego co się chce na niej wyprawiać. Czyż nie tak?
Ja nie potrzebuję gumki (na amora

-
- Kontakt:
Wielkie dzięki za wszystkie informacje. Myślę, że temat gumek nigdy nie został tak zgłębiony jak tutaj
.
Fajnie wymienić opinie o takich pierdołach, bo przez takie pierdoły w tym roku rozdziewiczyłem obojczyk (źle wyregulowane zawieszenie w relacji przód-tył i po wybiciu mega lot nad kierownicą...).

Fajnie wymienić opinie o takich pierdołach, bo przez takie pierdoły w tym roku rozdziewiczyłem obojczyk (źle wyregulowane zawieszenie w relacji przód-tył i po wybiciu mega lot nad kierownicą...).
Ale żeby to stwierdzić, nie trzeba mieć gumki. To poprostu czujesz na każdej hopie.bandit_dh pisze: (źle wyregulowane zawieszenie w relacji przód-tył i po wybiciu mega lot nad kierownicą...).
Jak Cię w locie bierze na przód, to zmniejszasz odbicie na przodzie lub zwiększasz na tyle. Jak na tył, to odwrotnie.
Gumka pozwala Ci tylko określić, czy amor ma dobrze ustawione tłumienie kompresji na trasę.