No tak tylko że w przypadku hope'ów masz 546g czystego alu a to już naprawdę sporo. Prawie 500 g więcej na komplecie w porównaniu do The One. No i nie ma tarcz w komplecie. Chociaż sam bym je kupił jak bym mógł.
o.O ciekawa propozycja bo akurat przez zimę chce kupić spowalniacze. Myślałem o Codach 2012, lub Formula The One, ale HOPE mnie zaskoczyło, ciekawe jaka będzie cena w PL
Waga jest raczej podana z tarczą, ponieważ w wersji M4 wynosi dużo mniej, a ilością materiału wiele się nie różni: http://www.sicklines.com/gallery/data/5 ... _950mm.jpg - taka waga jest bardzo konkurencyjna. Jeśli moc V4 będzie zbliżona do V2, to nie będzie jej raczej nikomu brakować
ari4 - tak, siła nie zależy od ilości tłoków, ale 4 tłoki mają praktycznie same zalety: większa pojemność cieplna, zazwyczaj większe i dzięki temu starczające na dłużej klocki, dłuższy i wąski klocek, który umożliwia stosowanie lżejszej tarczy o mniejszej powierzchni roboczej (węższej), łatwość ustawienia zacisku na tarczy, a co do modulacji: b.d
Wydaje mi się, że Hope raczej będzie miał lepszą prace niż Sainty, chociażby dlatego że poprzednie roczniki Sainta miały właśnie tę wadę, że pracy im brakowało, ja bym brał Hope, co do Formuli sie nie wypowiem, bo nigdy nie miałem styczności.