Fox DHX RC4 z wypolerowanym tłokiem

Adrian960805
Kontakt:

Fox DHX RC4 z wypolerowanym tłokiem

Post autor: Adrian960805 »

Czy orientuje się ktoś czy po polerce tłoka nie będzie cieknął olej z dampera, bo rzekomo tłok był polerowany, ponieważ porysował go kamień i zostały zmienione uszczelki bo się przy tym uszkodziły
Tłok spolerowany tak jak na foto
Obrazek
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

jeżeli była rysa, a po polerce już jej nie ma, to znaczy że jest pewien ubytek materiału. Nie wiem czy znaczący, ale wolałbym pewny damper.
Adrian960805
Kontakt:

sprzedawca twierdzi że jest wszystko z nim ok, nie cieknie, regulacje działają, tylko pytanie czy nie będzie ciągnął ze sobą do środka więcej różnych śmieci? Bo w sumie mógłbym mieć dobry damper za niską cenę wypowie się jeszcze ktoś?
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Ciekawe co będzie się dalej działo z tą powierzchnią bo jeśli będzie się zdzierało dalej to z czasem może puszczać olej kumpel tak miał w dhx ale nie wiem jak tu będzie się to zachowywało.
Adrian960805
Kontakt:

no właśnie sam się zastanawiam;/ czy nie będzie to zjadało uszczelek... i ogólnie jak z jego pracą będzie
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

już to widzę - co za nieszczęśliwy zbieg okoliczności.
kamień przedarł się przez sprężynę - jak to kamień,przykleił się do tłoka i dał wciągnąć pod uszczelkę. jak to kamień-nie zostawił wąskiej rysy,tylko objechał pół obwodu tłoczyska.
normalnie, niesamowita historia.

a może po prostu tłok jest krzywy i szukam jelenia?

sam zdecyduj w co wierzysz.
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

jak dla mnie to tłok na śmietnik i bóg wie co jeszcze jak kolega w/w pisze "cudowne starcie kamienia z trzpieniem" na pierwszy rzut oka widać ze owe polerowanie zrobiło spory ubytek materiałowy, jak to jest RC4 to delikatnie mowiąc fajnie sciorany :D
rowerek PB Spider Suspensions boss!
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Mały kawałek złomu :) Koledzie tłok wytarł się po około pół roku jazdy w ramie ze skrzywionymi linkami, tak więc w tym też coś musiało być nie tak, ciekawe tylko co.

Najnormalniejszy wał, sprzedawca mysli, że znajdzie debila, który uwierzy, że pod uszczelkę może dostać się kamień.

Ciekawe jakich był rozmiarów, skoro ona tak przylega, że nawet kurz tam nie wpada. A nie cieknie, bo ma nowe uszczelki, pewnie kilka jazd i zacznie rzygać. No i ciekawe skąd to przetacie na teflonie pod "polerką".
Adrian960805
Kontakt:

ok dzięki chłopaki, rezygnuje z tego dhx-a
szkoda pieniędzy
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

GgG pisze:Najnormalniejszy wał, sprzedawca mysli, że znajdzie debila, który uwierzy, że pod uszczelkę może dostać się kamień.
Nieuważnie przeczytałeś, kamień dostał się między tłok a sprężynę - nie pod uszczelkę.

Mimo to, zgadzam się że nic wartego uwagi
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

GgG pisze: Ciekawe jakich był rozmiarów, skoro ona tak przylega, że nawet kurz tam nie wpada. A nie cieknie, bo ma nowe uszczelki, pewnie kilka jazd i zacznie rzygać. No i ciekawe skąd to przetacie na teflonie pod "polerką".
To ciekawe bo ja jak dostałem z Anglii przesyłkę z ramą to damper miał pod uszczelką ziemię...
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Po pierwsze to mogło powstać własnie w ramie z krzywymi linkami gdzie damper był obciązony bocznymi przeciążeniami...

Po drugie to sie będzie powiększać ;)

Po trzecie, pietryna ziemia raczej nie, pod uszczelką kurzową zwykle sie po prostu syf zbiera.

ps. faktycznie niekiepsko duży musiałby być ten kamień, żeby wejść pod sprężynę :D
Wałek jak nic ;D

PS. Może ślizg jest rozpieprzony? Wszak na tłoczysku DHX mamy wyjątkowo twardą powłokę...
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
qb92
Kontakt:

Post autor: qb92 »

Powiem tyle, serwis ktoś robił kto nie ma zielonego pojęcia o tym i kluczem którym odkręcał nasadkę tłoka od zbiornika z olejem porysował go. Rysa była zbyt głęboka i żeby nie tarło uszczelek pan sprzedawca przetarł tłok papierem ściernym. Widać że na nakrętka od tłoka na zbiorniku ma ślady klucza bo czarna anoda jest wytarta. Jedynie to na części lub kupić od kogoś dobrego tłoka.
flisek
Kontakt:

Re: Fox DHX RC4 z wypolerowanym tłokiem

Post autor: flisek »

Ale jaja mój amortyzator jest sławny nie myślałem ze będzie taki problem jak wystawie go na allegro widzę ze nawet najwięksi szamani niewiedzą o co chodzi dla rozwiania wątpliwości tak to był kamień który wpadł pomiędzy sprężynę a tłok.Dodaje zdjęcia przed polerką
Załączniki
2012-05-11 18.19.54.jpg
diskordia
Kontakt:

czemu nie zamieściłeś tego w aukcji?
twierdzisz że tak głęboka polerka (tak duży ubytek materiału) nie spowoduje wycieków, sorki-ale dla mnie to walenie w ch-ja.
doskonale wiesz że ten tłoczek do niczego się nie nadaje,a mimo to ani słowa o tym w opisie.
zamiast uczciwie napisać że damper na części.
i nie trzeba tu być szamanem - żeby odgadnąć twoje intencje
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Tylko czemu do takich rys, aż tak dużo materiału zeszlifowaliście? ;>
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
diskordia
Kontakt:

pilnik się omsknął??
jakby to dobrze wypełnił i delikatnie wypolerował-to by nie było tematu.
damper byłby sprawny i śmigał dalej.
a tak, jest zjeb.any i trzeba znaleźć gamonia który to kupi.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Nie wiedze tutaj jakiegokolwiek przewinienia ze strony flisek, jesli komus nie odpowiada moze go po prostu nie kupic - wiadomo ze damper bez wzgledu na to co bylo przyczyna nie jest pelnowartosciowy ale mysle ze realne jest ze podziala jescze ze ho ho.

Cena bardzo niska, wydaje mi sie ze warto a gdyby cos sie stalo za 200-300zl na pewno da sie dokupic nowy tlok i uszelki.
ODPOWIEDZ