Raty PayU pomoc:)

lider
Kontakt:

Raty PayU pomoc:)

Post autor: lider »

Siemka:)
Mam zamiar zrobic zakupy z wykorzystaniem opcji PayU lecz nie bardzo wiem czy to dobry pomysł...Miał ktoś z Was doczynienia z ta forma płatności? Jesli tak to prosze o opinie:)
Pzdr!!
Sell-LF Cocaine+RS Domain
Speed95c
Kontakt:

Post autor: Speed95c »

Bardzo fajny system. Na malym oprocentowaniu takze szczerze polecam.
Jak chcesz tu mozesz sobie obliczyc rate itp http://uslugi.allegro.pl/payu/installments.php
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

payu jest tylko operatorem,a kredytu udziela bank. konkretnie alior - więc oprocentowanie jest standardowe dla tego banku.
podobnie cała procedura sprawdzania zdolności i udzielania kredytu..
jestem niemal pewien że gdyby dobrze poszukać,można znaleźć niższe oprocentowanie-choć nie szukałem.
prawie każdy sklep wystawiający się na allegro,ma też sklep stacjonarny,a tym samym również podpisaną umowę na sprzedaż ratalną.

potencjalnie. gregorio i jego 888.
kupując na raty payu - wyjdzie ileś tam pln
dzwoniąć do gregoria i pytająć o sprzedaż ratalną. otrzymujemy informacje;
raty np; żagiel - wyjdzie ileś tam pln.
wcale nie jest powiedziane że payu wyjdzie najtaniej.

co do wygody załatwiania online- dokladnie to samo oferują wszyscy operatorzy kredytowi.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Nigdy raty z Żaglem!!!!!!! I z tymi firmami obsługującymi małe firmy funkcjonujące na Allegro. Ciotka pracuje w windykacji i to co te firmy odp***alają podobno to jest mała głowa.
Z gówna bata nie ukręcisz.
diskordia
Kontakt:

żagiel był jedynie przykładem,
osobiście korzystam z AURY cetelema. w bardzo wielu punktach w ogóle nie ma odsetek. nigdy nie miałem problemów-a mając kartę w ogóle nie muszę dostarczać zaświadczeń o zarobkach itp.
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

Szkoda ze rowerowy.com jest z żaglem bo ten bank to tragedia,ja tam zawsze brałem w sigma bank,lukas, i santander, a tak poza tym to bez rat się za bardzo nie mozna obejść bo nie chce mi się wierzyć ze ktoś kto kupuje rower między 10 a 17tys. kupi za gotówkę to chyba jakiś bogacz który ma kapustę full.Z jednej strony dobre to ze na allegro można brać na raty tylko lipa ze tylko jest wysyłka towaru bo np szukasz częśći do złozenia nowego roweru i zawierasz interes np z 10 firmami z allegro i do każdej częśći wysyłka,a zaraz pewnie padnie odp w stylu to kupuj u jednego wszystko ale poco ja np od jednego weźmiesz kierownice która kosztuje 200zł a u innego allegrowicza firmowego mostek za 300zł ,ale ten wcześniejszy allegrowicz co kupiło się kiere ma taki sam mostek tylko za 400 to chyba lepiej brać ten za 300 od innego allegrowicza prawda i to jest z 1 strony dobre a z 2 strony nie bo dochodzi przesyłka itd
Jak poradziisz sobie na allegro z tymi ratami do zdaj relacje ok,bo jestem ciekaw.
Kona Factory Team
diskordia
Kontakt:

co ma przesyłka do kredytu??
clinica
Kontakt:

Post autor: clinica »

Ja robiłam zakupy z rozłożeniem na raty PayU...
Ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń, w gruncie rzeczy szybko i bezproblemowo, mimo że miałam kilka haczyków po drodze.
Pożyczki udziela jak ktoś wyżej napisał Alior, maja przynajmniej miłą info linię...;)
System Cie prowadzi przez kolejne kroki dokumentacji, dane osobowe, zobowiązania, zarobki. Sam Ci system weryfikuje zdolność, w zależności od sposobu wybranego. Jeśli robisz weryfikację online, to system cię prowadzi do wlogowania do Twojego konta (musi być konto z dostępem przez internet) i chyba sprawda systematyczną wpłatę zadeklerowanej przez Ciebie kwoty i tu mała uwaga (moje pierwsze potknięcie) jeśli masz inną co miesiąc wpłatę (ja mam płacone za godziny, a te różnie wypadają co miesiąc) i system nie odnajdzie tej dokładnej kwoty, to ci odrzuci. To masz drugi sposób weryfikacji - oświadczenie, chyba zaufali mi na słowo... ale raty na kwotę ok 1500zł, więc nie majątek. Pobierają Ci 1zł z konta, po potwierdzeniu danych zwracają... Dane konta Allegro muszą być identyczne co dane konta bankowego (żadnych zdrobnień w imionach... moje drugie potknięcie). Przesyłają mailem umowę z nr konta do spłat, pocztą harmonogram spłat. Ja jestem zadowolona, bez latania po bankach, bez zdobywania zaświadczeń o zarobkach, wszystko w 5min, procent nie jest jakiś tragiczny i chyba się nie różni od innych banków...
Pozatym zaletą jest, że możesz kupic kilka rzeczy od różnych sprzedawców i mieć na to wszystko w jedną ratę...
KubaLa
moderator
Kontakt:

Gee boższ, ale bełkot :shock: Weź to jeszcze raz przeczytaj...
Alior chętnie daje kredyty, bardzo przyjazny bank.
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

ja napisałem o żaglu,a co ma przesyłka do kredytu ze przesyłka tez jest kredytowana w allegro/,alior niewiem bo niebrałem....
Kona Factory Team
diskordia
Kontakt:

a bełkoczesz jakbyś jednak coś brał.
i na pewno nie były to korepetycje z języka ojczystego
lider
Kontakt:

Czyli praktycznie nie da sie zrobić zakupów przez moje konto Allegro i obciążyć ratami np konto mojego taty?
Speed95c
Kontakt:

Da sie tylko w formularzu wpisujesz dane twojego taty
clinica
Kontakt:

Nie da, ja miała w danych na allegro imię w formie skróconej/zdrobniałej, a w danych konta bankowego pełne, i nie przeszło. System z automatu wpisuje w umowę/formularz pożyczkową imię i nazwisko z konta Allegro i tego nie możesz zmienić...
Zmień dane (imię w danych na allegro na imię Ojca) żeby się zgadzało z danymi konta bankowego i powinno przejść
Speed95c
Kontakt:

Albo zalloz nowe konto na ojca i wtedy kup
lider
Kontakt:

Tylko czekanie na aktualizacje konta to około 14 dni:/
clinica
Kontakt:

Mi imię w danych konta allegro zmienili w ciągu 1 dnia
lider
Kontakt:

A jak wyglada sprawa z bankiem Żagiel?? Bo pisaliście ze cos nie tak a sporo aukcji ma właśnie mozliwość brania na raty przez ten własnie bank...
Prosze o konkrety jesli to mozliwe:)
KubaLa
moderator
Kontakt:

lider pisze:Prosze o konkrety jesli to mozliwe:)
To będzie ciężko, ale podobno jeden wielki przekręt. Mega zawiłe umowy i chore ukryte oprocentowanie. Żerują na tym, że udzielają wszystkim każdego kredytu.
ODPOWIEDZ