ochraniacze na kolana do 200 zł,rozmiary

troy lee designs
Kontakt:

ochraniacze na kolana do 200 zł,rozmiary

Post autor: troy lee designs »

Witojcie chłopy które polecicie mi ochraniacze na kolana do 200zł.
Myślałem nad tymi z linku,a powiecie mi ochraniacze powinny wchodzić ciasno czy raczej luźniej i potem tylko rzepem śćisnąć mocniej.Chyba ze ktoś ma ochraniacze na sell to walić na prywatną wiadomość.Nie wiem czy to coś da ale mam 168cm wzrostu i waga koło 60kg pas tak z 82cm . może to coś pomoże w doradzeniu jakie brać i jaki rozmiar.

http://allegro.pl/ochraniacze-na-kolana ... 57826.html
Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

to dobry wybór

diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

a ja nie polecam ixsa- materiał na kolanie jest słabej jakości, i bardzo wiele osób ma to podarte,może sam ochranicz jest o.k, ale używki odstraszają wizualnie
troy lee designs
Kontakt:

a mam jeszcze 2 pytania pytanie bo jeszcze widziałem 661 Slim Knee,i 661 KYLE STRAIT czym się różnią .
Jeżeli chodzi o rozmiar to jaki radzicie jaki radzicie bo w sumie bo góra mojej nogi ma z 41 a 43 góra uda ale teraz to nie wiem bo na 2 stronach patrzyłem ochraniacze te 661 i na każdej stronce są inne wymiary ze na 1 stronie podejdzie mi roz. S a na 2 stronce podejdzie mi roz.M bardzo proszę o wypowiedzi też osób które je mają oto poniższe strony 2 na których są takie same ochraniacze i proszę je zobaczyć i powiedzieć które wymiary pasują do M a które do S.

http://rowertour.com/sixsixone-661-slim ... olana.html

http://www.rowerowy.com/ubrania_buty_oc ... _slim_knee

napiszcie które wymiary pasują do mojego uda,i czy raczej kupic takie co ciasno wchodzą na kolano czy raczej luźno i potem mocno zaczepić rzepem.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Ja bym wziął Alpinestarsy.
Jeszcze nie spotkałem kogoś kto byłby zawiedziony ich produktami.
http://www.rowerowy.com/ubrania_buty_oc ... evlar_knee

Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

FRmaniak-> mówisz ze te alpinestarsy dobre ? Masz porownanie do 661 kyle strait ? :D ja zgubilem straity i bardzo ubolewam bo swietnie sie w nich jezdzilo juz mialem kupowac je jeszcze raz ale skoro mowisz ze alpine sa lepsze to moze ta opcja :D tylko powiedz w czym maja przewage
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Nie mówie że są lepsze czy mają w czymś przewagę.
Ja mam alpinestarsy, nawet nie wiem jaki model ale któryś z niższych i jeździ mi się w nich bardzo dobrze.
No i moim zdaniem wyglądają 3 razy lepiej niż każde 661 oraz 3 razy mniej ludzi jeździ w Alpinach niż w 661(prawie każdy)

A i jeszcze Alpinastars ma bawełnianą wyściółkę w środku, a 661 jakieś dziadostwo sztuczne

troy lee designs
Kontakt:

Dylski_ a powiedz mi jak miałeś te 661 to jaki twoim zdaniem wymiar jest realny z tych 2 linków które podałem jeżeli chodzi o roz.M
Dylski_
Kontakt:

Moim zdaniem wypadaja troche większe. Ja mialem te zwykle nie slim i wg rozmiarowki powinenem mieć M/L a M byly takie wmiare dobre ale zeby jakoś ciasno je zapiąć to bylo cięzko
troy lee designs
Kontakt:

A według ciebie który wymiar do M pasuje . Z rowerowego czy z rowertour.com bo na 1 i 2 stronie dla roz.M jest inna różnica
Dylski_
Kontakt:

Na rowertour masz model SLIM xd a ja mowie o modelu z rowerowego czyli ten zwykly. Jezeli chcesz miec ciasniejsze ochraniacze a jestes w srodku przedziału to bierz rozmiar mniejszy. Ale to juz jest kwestia upodobań. Ja mam gorny obwod nogi 42 i M byla taka idealna nie zsuwala sie ale nie byla ciasna. A ja lubie mocno zapiąć ochraniacz więc pewnie nastepnym razem bralbym S
troy lee designs
Kontakt:

no tak ale czy 661 on najgorszego modelu to najlepszego różnią się roz.M.
A według ciebie który wymiar do M pasuje . Z rowerowego czy z rowertour.com bo na 1 i 2 stronie dla roz.M jest inna różnica .
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

protec gravity- bije 661 pod każdym względem
Grev
Kontakt:

Post autor: Grev »

Rozmiarówka rowertour'u jest zdecydowanie lepsza, wg. tej na rowerowym powiniem mieć L'ki - jeżdże w S'kach.
Kyle Straitów używam około sezonu i zdecydowanie polecam, nie mogę o nich złego słowa powiedzieć.
Odpowiadając jeszcze na twoje pytanie z 1szego postu - nie wiem jak inne modele, ale Kyle Straity minimalnie się rozchodzą więc celowałbym w rozmiar, który podczas przymiarki będzie sprawiał wrażenie ciutke za ciasnego.
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Posiadam Slim Knee od roku i jestem zadowolony w 99% (wg. rozmiarówki kupiłem M, ale na dłuższych zjazdach czuje, że sie lekko zsuną przez to, że nie moge mocno pasków ścisnać gdyż mam za chudą noge na M, więc moim zdaniem lepiej kuić rozmiar mniejsze). Kilka razy zdarzyło się uderzyć mocniej czy glebnąć i stwierdzam, że ochrona naprawde na wysokim poziomie, wentylacja też super. Wszyscy tak mówią, że 661 popularne i brać jakieś inne firmy, ale skroo sa popularne to o czyms to świadczy. Stosunek cena -> jakość naprawde dobrze wypada. Od siebie polecam ;]
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

Ja kupiłęm 661 Rage zobaczymy jak poradzą.. :D
ODPOWIEDZ