Witam, problem mam z foxem rp23 gdy jezdzilem na nim 1miesiac bylo wszystko ok od dziś zaczął wydawać dziwny dzwięk przy zsiadaniu z roweru, napompowany był do 180psi+-
Opisz bardziej sytuacje jakieś dodatkowe objawy po za stuknięciem ? jeżeli damper momentami nie ma oporu, czyli brak tłumienia to raczej tak jak już zostało wspomniane bedzie zapowietrzony
Ja bym proponował zdjąć komorę powietrzną, wyczyścić i przesmarować, a przy zakładaniu zrobi się od nowa podciśnienie i może przejdzie. U mnie rp23 troszkę postał i jakby uszło mu trochę powietrza z komory negatywnej, może być wrażenie że coś tam tłucze.
Przecież foxy mają w spoczynku komory powietrzne połączone ze sobą. Wewnątrz korpusu znajduje się wgłębienie które służy do wyrównania ciśnień. Dopiero jak się porządnie zassie(no albo zapcha czymś) to mogą być problemy.
odkręciłem komore powietrzną i był nie za dobry widok ponieważ wylał się z niej olej, uszczelki kupiłem w pobliskim sklepie, jeszcze czekam na x-ringi i złoże go dopiero i wtedy napisze czy problem ustał