Rama Full wysokość suportu???
Rama Full wysokość suportu???
Kupiłem Krossa signa Fr i to jest mój pierwszy full.
Jak sobie patrze jaką geometrię będę miał przy różnych długościach dampera to przy damperze 216mm suport mam w kosmosie, sporo nad osiami kół.
Moje pytanie na jakiej mniej-więcej powinien znajdować się suport w ramie z dobrą geometrią? Powiedzmy w Glory czy Demo
Jak sobie patrze jaką geometrię będę miał przy różnych długościach dampera to przy damperze 216mm suport mam w kosmosie, sporo nad osiami kół.
Moje pytanie na jakiej mniej-więcej powinien znajdować się suport w ramie z dobrą geometrią? Powiedzmy w Glory czy Demo
Sign ma 140-160 skoku przy damperze 216mm, przy planowanym 190 nie wiem ile będzie miał ale mam nadzieje że na ustawieniu z większym skokiem wyjdzie mi ~ 140mm.
Przy zmianie tylnej opony trochę zejdzie suport bo ta jest strasznie wysoka (Stout 2,6")
Koło z tyłu mam 24", Juniora opuszczonego jak sie da, damper też najkrótszy planuje i nie wiem czemu tak wysoko wyszło, ale też nie wiem czy to tak strasznie, rower ns soda slope ma suport na wysokości 351mm a skoku ma dużo mniej bo 107mm
http://www.rowerowy.com/rowery/dirt_str ... soda_slope
Przy zmianie tylnej opony trochę zejdzie suport bo ta jest strasznie wysoka (Stout 2,6")
Koło z tyłu mam 24", Juniora opuszczonego jak sie da, damper też najkrótszy planuje i nie wiem czemu tak wysoko wyszło, ale też nie wiem czy to tak strasznie, rower ns soda slope ma suport na wysokości 351mm a skoku ma dużo mniej bo 107mm
http://www.rowerowy.com/rowery/dirt_str ... soda_slope
Ja się ciesze że sie ugina
Ale jak patrze na zdjęcia innych Fr'ów to ze swojego się bardzo cieszę, teraz mam w nim założony damper z roweru siostry (jakiś z reala
) tak żeby tylko stanął w pokoju i ładnie wyglądał. Geometrię ma boską, nie mam tego jak zmierzyć ale jak tak patrze to kąt główki mam z 60*

Ale jak patrze na zdjęcia innych Fr'ów to ze swojego się bardzo cieszę, teraz mam w nim założony damper z roweru siostry (jakiś z reala

nie jest ważna długość dampera, a skok tłoka. Sign ma 160mm skoku na dolnym mocowaniu przy damperze o skoku 56 czy tam 57mm. 190mm eye to eye ma długość tłoka 50mm, więc skoku powinno Ci wyjść ~140.FRmaniak pisze:Sign ma 140-160 skoku przy damperze 216mm, przy planowanym 190 nie wiem ile będzie miał ale mam nadzieje że na ustawieniu z większym skokiem wyjdzie mi ~ 140mm.