FOX40 <2010 Shaft Clamp Set
FOX40 <2010 Shaft Clamp Set
Znajdzie się może na tym prześwietnym forum jakiś sympatyczny kolega (koleżanka) który zna dokładne średnice "Shaft'ów" w FOXach 40 tych sprzed FIT. Strasznie mi nie pasuje wyskakiwanie z 80 funtów aby kupić oryginalny Shaft Clamp Set zwłaszcza że nie interesują mnie 32 i 36 a tylko 40. A może ktoś ma pod ręką rozgrzebaną 40stkę i może suwmiarką mi te wymiary połapać, rozliczyć się możemy w browkach oraz/lub dozgonnej wdzięczności.
Chyba taniej będzie to "namalować" i dać do wydłubania z kawałka Al. A może ktoś ma to już narysowane?
Wojtek
Chyba taniej będzie to "namalować" i dać do wydłubania z kawałka Al. A może ktoś ma to już narysowane?
Wojtek
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dzięki, wdzięczność przesłana podprzestrzennie, browek przy okazji. Kończymy temat.
Swoją drogą znalazłem takie coś
http://tnij.org/tmfh
Podobno nie mają na składzie a dostawa ma być 7-go stycznia, wysyłka do Polski to 20$, chyba się skuszę ale najpierw obadam ile kosztowałoby lokalnie zrobienie takiego na dwa wymiary jak potrzebuję.
Swoją drogą znalazłem takie coś
http://tnij.org/tmfh
Podobno nie mają na składzie a dostawa ma być 7-go stycznia, wysyłka do Polski to 20$, chyba się skuszę ale najpierw obadam ile kosztowałoby lokalnie zrobienie takiego na dwa wymiary jak potrzebuję.
-
- Kontakt:
ja robiłem wszystkie miękkie szczeki jakie potrzebowałem sam nigdy z nimi nie było problemow i za holere bym nie dal 20$ za umiejętnie zrobioną i przeciętą miękka aluminiową tulejkę...teraz to raczej chęć bardziej profesjonalnego podejścia do serwisu amortyzacji nie tylko rowerowej zmusiła mnie do zakupu "fabrycznie zalecanego sprzętu serwisowego" ale dla domorosłych ludzi lubiących "kopać" w swoich sprzętach spokojnie starcza "dobra samoróbka" :] 470.7zł + wysyłka.... jak żyjesz z serwisu amortyzatorów to owszem...
rowerek PB Spider Suspensions boss!
-
- Kontakt:
Pytanie do autora tematu. Jak poszły próby zrobienia własnego "shaft clamp seta"? Na youtube.com znalałem filmik jak gościu serwisuje całego foxa gdzie używa tych szczęk. Podpytałem i podał mi wszystkie średnice:
40mm, 33,3mm, 29mm, 17,5mm, 10mm, 28,6mm, 12mm
Sam mam zamiar zrobić takie szczęki i tutaj kolejne pytanie. Czy te średnice mam zrobić jakoś 0,1mm mniejsze, żeby chwytany element się trzymał? Pytanie to kieruję do kubuspunxdh, który obeznany jest w temacie jak widać. Wątpliwość pojawia się przy podanej przez Ciebie średnicy 17,7mm i od kolegi z youtube 17,5mm. (wiadomo może to pomyłka przy pomiarze czy stara suwmiarka itp.) Jak to jest?
40mm, 33,3mm, 29mm, 17,5mm, 10mm, 28,6mm, 12mm
Sam mam zamiar zrobić takie szczęki i tutaj kolejne pytanie. Czy te średnice mam zrobić jakoś 0,1mm mniejsze, żeby chwytany element się trzymał? Pytanie to kieruję do kubuspunxdh, który obeznany jest w temacie jak widać. Wątpliwość pojawia się przy podanej przez Ciebie średnicy 17,7mm i od kolegi z youtube 17,5mm. (wiadomo może to pomyłka przy pomiarze czy stara suwmiarka itp.) Jak to jest?
-
- Kontakt: