Rock Shox Vivid Air R2C VS Cane Creek Double Barrel Air

nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Mi Harfa powiedziała,że chcą 2.6 tys. ... W sumie dzięki za info o CC, zwrócę na to uwagę - tyle,że ja widzę tylko modele właśnie z tymi "podkładkami" do regulacji komory ,więc zakładam,że to już nowe modele (rocznikowo 2012)
PS: teraz Legend jest w opcji też z CC Airem ,więc obstawiam,że jest dobrze ogarnięty,bo są już dodane ustawienia pod niego na stronie ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Miałem już kiedyś rower fabrycznie z DHX airem, ba nawet dystrybutor mi powiedział "jakby miało pracowac dobrze z innymi damperami to by przychodziło z innymi damperami" ale odbiegało to od prawdy dlatego wole się spytać.

A podkładki są spoko ale to nigdy nie jest idealne rozwiązanie
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

powiedzmy wybrniecie z klopotu
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Dlaczego na wstępie wykluczyłeś X-fusion Vector Air HLR?

Ja mam zamiar się na tym bujać w 2013.
nopainnogame
Kontakt:

Ponieważ marka mnie nie przekonuje tak samo jak BOS ;)
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Mnie też nie przekonywało, ale jak mam porównanie między produktami rock shoxa i xfusion tej samej klasy to rs wypada co najmniej marnie (użytkowałem najwyższego monarcha w shine, padł bardzo szybko i chodził słabo, na gwarze dostałem najwyższy model x-f O2 i nie ma porównania).

Vector Air HLR - ogólnie ten damper jest bardzo chwalony na zachodzie za prostotę użytkowania i wysoką czułość, a do tego niższa waga i cena od wyżej wymienionej przez Ciebie dwójki. Ale skoro już zdecydowałeś... ;)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A co Ci w niej nie pasuje? Mam hlr 2012 sprężynowego i złego słowa nie powiem, dla porównania miałem w tej samej ramie rc4, kilka 5.0, manitou, 5th, rock shoxa, elkę, spręzynowe, powietrzne dampery i ten siedzi i dobrze się spisuje. Zamieniłbym go na rc4 gdyby nie opcja trafienia na wadliwą serię z regulacją strzelającą jak korek od szampana.

XF w środku ma praktycznie to samo co fox
nopainnogame
Kontakt:

Widzisz gdzieś Foxa w moich zainteresowaniach ? ;) Pewnie też dlatego nie ma Xfusiona :roll: Widziałem jaja z im amorem i na pewno się do nich nie przekonam. Na Monarchu miałem okazję śmigać i nie przeczę szału nie robi. Teraz próbuje dorwać kogoś kto miał styczność z jazdą na którymś z nich,bo chwilowo CC dla mnie prowadzi.
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

DHX air chyba do 2010 to była kaszanka, ale się poprawili mocno od tego czasu i na modele 2011/2012 już nie słychać żeby kiepsko chodziły.
Ja bym celował w Vivida nopain. Czemu? bo mam przykre doświadczenia z serwisem egzotycznych marek w Polsce i dystrybutorem który ma klienta głęboko w ... poważaniu ;)
Pod tym względem Vivid będzie łatwiejszy do ogarnięcia.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Za jakiś tydzień może półtorej powinna przyjść paczuszka z moim vividem, więc jeżeli będzie pogoda to zdam relacje jak "chodzi". Jeżeli będzie ok to na sprzedaż będę miał Foxa Van R na gwarancji... po taniości ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Skąd info, że puszka została w CCDB zmieniona?
Od początku była opcja zmiany progresji za pomocą wesołych gumek ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Wlasnie dostalem odpowiedz. Inna puszka byla tylko OEMowo sprzedawana.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Spaced pisze:Wlasnie dostalem odpowiedz. Inna puszka byla tylko OEMowo sprzedawana.
Aha, no to sory za wprowadzenie w blad, tak czy siak 2 puszki sa.
off_road pisze:Od początku była opcja zmiany progresji za pomocą wesołych gumek
Do RS'ów wszystkich tez sa gumki sprzedawane (nie wiem czy w polsce) przez RS'a.
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Nie wiem czemu tak krytycznie podszedłes do Xfusiona. Budowa i wygląd zewnętrzny jest podobna do foxa jednak sa to całkowicie inne dampery. Testowałem Vectora HLR, O2 RCX a sam mam obecnie O2 RLX. Praca jest bardzo dobra, HLR ma swietne regulacje kompresji a w przypadku modeli powietrznych sprężyna O2 ma male tarcie i dampery sa bardzo czułe. XF bedzie tez najłatwiej serwisowalny z wymienionych damperów.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

polok03 pisze:Vector Air HLR - ogólnie ten damper jest bardzo chwalony na zachodzie
GgG pisze:XF w środku ma praktycznie to samo co fox
Ja też sobie bardzo chwalę a wcześniej miałem Bos'a. GgG ma rację (nawet ta sama fabryka je robi ) i właśnie dlatego chciałem vectora 2012 przetestować, bo jak pracuje Rc4 to wiadomo. Teraz Ew polował bym na CCDB ale nie szybko ;)
nopainnogame
Kontakt:

nukianuki0 drogawo za CC ;)
Schokowafel nagminnie ostatnio eksperymentuje z markami,ale jakoś do tej ani trochę nie jestem przekonany. Wiesz to jest tak jak z moją ostatnią "wtopą" z plecakiem Dakine - dużo osób sobie je chwali,ale jak dostałem swój to w mig go zwróciłem,bo po prostu mam teraz 2 inne lepiej zrobione i Dakine wypadł blado (jedynie ładnie wyglądał i był dość dobrze zrobiony) :roll:
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Też przez chwilę zastanawiałem się nad Vividem Air do mojej nowej Glory, ale jakoś nie przemawia do mnie "magiczny kolec". Poza tym, CC DB Air jest podobno tak prosty w środku, że raczej nic się w nim nie popsuje.
Abstrahując od faktu, że prawdopodobnie za CC zapłacę mniej niż za RS.

Spaced, nie bój. Zwiększyli komorę, ale właśnie po to są te podkładki, by zmniejszać jej objętość.
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

frango pisze:Spaced, nie bój. Zwiększyli komorę, ale właśnie po to są te podkładki, by zmniejszać jej objętość.
Przeciez pisalem ci, że nic się nie zmieniło.Dostalem maila wczoraj czy przedwczoraj
ODPOWIEDZ