Rock Shox Vivid Air R2C VS Cane Creek Double Barrel Air

frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Że co się nie zmieniło? ;> Bo ja nie dostałem żadnego maila :D
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Że nic nie zmniejszali, puszki nadmiernie progresywne byly tylko OEMowo, dawno temu i w niewielkich ilosciach. Jak zwykle internet wyolbrzymił problem.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Do CCDB Air mam mieszane uczucia, nasze pierwsze spotkanie nie było zbyt udane, pokręciłem pokrętełkiem a on mnie spluł ..... :evil:
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

nukianuki0 pisze:
Tu masz testa

http://www.freeride-magazine.com/upload ... t-0212.pdf
Napisane w języku nazistów ;) Jest może wersja po angielsku?:)

Orientuje się ktoś czy do vivida air pasuje pompka rock shoxa od boxxera wc, bo słyszałem że do damperów mają jakąś inną i nie wiem czy muszę kombinować czy moja styknie.
Abezi
Kontakt:

Post autor: Abezi »

Witam, to już nie będę zakładał nowego topicu. Mam dokładnie taki sam problem, tylko, że planuje Vivid albo CCDB sprężynowe. Ma on trafić do Santa Cruza V10.2. Czy ktoś może coś powiedzieć jak taki zestaw będzie pracował?
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Z testu wynika to ze vivid w praktyce lepszy.
Ccdb robi się bardzo progresywny od połowy skoku.
Vivid w średnim tunie jest do końca liniowy,praca praktycznie taka sama jak sprezyna a dzięki hot roadowi nie ma klopotu z nierówno ukladajacymi się molekulami powietrza przy zmianach temperatury. ;)
Abezi
Kontakt:

Post autor: Abezi »

Jest też inna opcja, ponieważ obecnie mam DHX 4.0 można go wysłać do PUSH tuningu. Sam nie wiem. Za dużo opcji mam. ;p
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

nukianuki0 pisze:Z testu wynika to ze vivid w praktyce lepszy.Ccdb robi się bardzo progresywny od połowy skoku.Vivid w średnim tunie jest do końca liniowy,praca praktycznie taka sama jak sprezyna a dzięki hot roadowi nie ma klopotu z nierówno ukladajacymi się molekulami powietrza przy zmianach temperatury.
Pytanie dotyczyło chyba wersji sprezynowych :
Abezi pisze:e planuje Vivid albo CCDB sprężynowe

PS . Jak poznac roczniki ccdb sprezynowe ? Tab aby nie trafic na te wadliwe/przetłumione?
ODPOWIEDZ