Hamulce ?????
-
- Kontakt:
Hamulce ?????
Witam mam pytanie czy warto bardziej kupić HAMULCE AVID ELIXIR 9 czy HAMULCE AVID ELIXIR CR ?????? czy coś jest jeszcze lepsze
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mam avid 3, kupione używane, n-ty właściciel, jeden hebel właściwie bezserwisowy, bezawaryjny, może trochę za słaby jak dla mnie (90 kg, nie blokuje przedniego koła na asfalcie). Drugi sprawia non stop problemy. Spotkałem się z opinią że albo trafisz na zaje***ty i możesz jeździć do śmierci albo taki który co chwile o sobie będzie przypominał. Inna sprawa, że jeźdżę XC.
Ja tam polecę formule albo hayes ace, co do hayeas to mam porównanie do każdego modelu avida, i powiem wam jedno, jakość bebechów w hayesie, i prostota budowy nastawiona na bezawaryjność, jest 10x lepsza w hayes niż w avidach, w hayes mamy aluminiowy tłok, (nie plastikowy jak w avidach)
ogólnie nie ma co się tam zużyć, w przeciwieństwie do avidów w których plastik odpowiadający za wyskoczenie popychacza który pcha tłok, wyrabia się po kilu dziesięciu, takich manewrach, z tego co obserwuje avid jest zrobiony na "jakiś czas" bo niechce mi się wieżyc że włożenie tandetnego plastiku do środka, miało na celu zejście z wagi.....
Także jeśli chcecie mieć hampel na dłużej odradzam avida, ale na sezon to fajny sprzęt, świetna modulacja i siła, ale wszystko do czasu...
No i jak Spaced napisał nie sugerować się że np avid 3 a avid 9 to przepaść, nie nie to kompletnie ta sama jakość wykonania, jakość zespołów, różnią się tylko bajerami w postaci dodatkowych regulacji, ale tak samo jest np z amortyzatorami, poszczególne modele różnią się tylko regulacjami i tłumikami nie ma czegoś takiego że model wyższy jest jakoś lepiej robiony z lepszych materiałow czy coś w tym stylu
pozdrawiam i upppa gangnam style
ogólnie nie ma co się tam zużyć, w przeciwieństwie do avidów w których plastik odpowiadający za wyskoczenie popychacza który pcha tłok, wyrabia się po kilu dziesięciu, takich manewrach, z tego co obserwuje avid jest zrobiony na "jakiś czas" bo niechce mi się wieżyc że włożenie tandetnego plastiku do środka, miało na celu zejście z wagi.....
Także jeśli chcecie mieć hampel na dłużej odradzam avida, ale na sezon to fajny sprzęt, świetna modulacja i siła, ale wszystko do czasu...
No i jak Spaced napisał nie sugerować się że np avid 3 a avid 9 to przepaść, nie nie to kompletnie ta sama jakość wykonania, jakość zespołów, różnią się tylko bajerami w postaci dodatkowych regulacji, ale tak samo jest np z amortyzatorami, poszczególne modele różnią się tylko regulacjami i tłumikami nie ma czegoś takiego że model wyższy jest jakoś lepiej robiony z lepszych materiałow czy coś w tym stylu
pozdrawiam i upppa gangnam style