Norco Marzocchi Shore 2008r (chyba)

Jehu
Kontakt:

Norco Marzocchi Shore 2008r (chyba)

Post autor: Jehu »

Witam , amator jestem początkujący , od dawna noszę się z zamiarem kupna roweru zjazdowego ale też takiego którym można byłoby jeżdzić dość sprawnie (lekko) po ścieżkach , lesie , w terenie płaskim itp.
Dzisiaj znalazłem w takim sklepie lombardzie z gratami gdzie jest wszystko i nic rower chyba downhill w związku z tym mam kilka pytań ;
1 na co zwrócić uwagę przy kupnie tzn. łożyska ,jakieś luzy itp.
2 czy to jest typowy rower downhill , jeśli tak to czy w miarę dobrze jeżdzi się nim tak normalnie też amatorsko po ścieżkach, lesie, parku , itp.
3 jaki rozmiar ma rama , jak to się rozpoznaje ?
załączm zdjęcia
Pozdrawiam Amator
Załączniki
IMAG1031.jpg
IMAG1030.jpg
kuklis
Kontakt:

Post autor: kuklis »

Ile masz kasy do wydania?
Jehu
Kontakt:

Raczej nie o to mi chodzi ile mam do wydania , tylko na co zwrócić uwagę kupując ten rower , cena tego roweru jest dośc niska więc chcę wiedzieć na co zwrócić uwagę kupując , być może będzie trzeba coś wymienić itp.
shivn
Kontakt:

Post autor: shivn »

To raczej norco z 2001r, nie 2008, generalnie rower mega oldschoolowy, i powiedz ile dajesz za niego, bo może po prostu niepotrzebnie przepłacisz.
Jehu
Kontakt:

Sprzedawca chce za niego ok.1100 pln. i ma rachunek kupna z 2008 roku od klienta który oddał rower w zastaw i go nie odebrał .
Czy sądzisz ze ten sprzet jest z 2001 roku , jak to sprawdzić ?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

1100?? to chyba musiałby być nowy-albo w idealnym stanie technicznym.
http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... &pagenum=2

http://www.bikepedia.com/Quickbike/Bike ... &Type=bike
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Pinkbike i google.
Norco ma archiwa tylko do 2005 roku.

Osobiście uważam że taki rower można kupić ale nie jak się jest początkującym. Po prostu ile by ci ludzie nie wymienili opcji ty nie będziesz w stanie wyłapać wszystkiego. A taką rzecz naprawdę trzeba dobrze sprawdzić.

Samochód z lat 80 można kupić i nie jest to nic strasznego ale jak liczysz że za grosze(bo stary) będzie dobry stan to się przeliczysz. Tutaj mamy komis(o ile tak jest naprawdę) więc cena jest zaniżona pewnie z tego tytułu ale to nadal rower który ma ponad 10 lat.
Jehu
Kontakt:

2001 to faktycznie trochę stary , ale może na początek ?
Nie oczekuję cudów za te pieniądze , jeżeli coś jest naprawialne i wymienialne to sobie poradzę , ale zmęczenia materiału to już nie przeskoczę . Możecie mi doradzić na co zwrócić uwagę co mogę sprawdzić i jak , to wiedziałbym czy zawracać sobie tym głowę czy dac sobie spokój .
KamilQ
Kontakt:

Post autor: KamilQ »

Coś wymienialne?
Cały rower przydało by się wymienić poza korbą :D
Lepiej kupić droższy rower bez późniejszych zmian niż tani w którym trzeba większość wymienić
ODPOWIEDZ