nowy Gambler.

nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Wrzucę jako ciekawostkę http://linkagedesign.blogspot.com/2012/ ... otype.html Jeśli dobrze kumam to te 3 tyś. dźwigni powoduje,że kopie i usztywnia się jak cholera :lol:

PS: Początkowo myślałem,że wersja 20 to będzie hicior,ale za prawie 15tyś. dostać Vana i jarać się biedną 40tką ... Choć logo Foxa zwabi pewnie i tak masę ludu :roll:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jak dla mnie scott zawsze miał fajne ramy(XC raczej patrzyłem) obwieszone śmieciem co tak jakby bardzo podnosiło "wartość" samej ramy względem roweru.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

za 14500 jest srodkowy model summuma z pelnoprawnym foxem 40rc2 (tyle ze bez kashimy) i lepszymi czesciami ...
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

nopainnogame nie nie kopie ( jak na razie tego nie zaobserwowałem) tak lekko się usztywnia podczas hamowania.
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Cofnięcie korby o 28stopni .. :shock:
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Leaber pisze:nopainnogame nie nie kopie
EDDIE pisze:Cofnięcie korby o 28stopni .. :shock:
Widać każdy chwali to na czym jeździ :D Nie to co glorcia kopanie -10stopni.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Może w realu jest inaczej ,ale ciężko mi wierzyć ,że jednozawias nie kopie,bo sam na takim śmigam i niby z wykresów mam sporo mniej ,a to jest odczuwalne,choć u mnie jakoś wybitnie nie przeszkadza - ba , nawet wystarczy podnieść rower stojąc obok, opuścić go z pewnej wysokości i patrzeć jak się korby obracają ;)
off_road obadaj sobie Demo ;) Zajebiście widać różnice także między Statusem .
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Smietana
Kontakt:

Post autor: Smietana »

Korean_Boy pisze:za 14500 jest srodkowy model summuma z pelnoprawnym foxem 40rc2 (tyle ze bez kashimy) i lepszymi czesciami ...
Ja też wybrałbym (chyba) mondrakera w tym przedziale cenowym, ale nie możesz porównywać cen mondrakera do scotta, to bez sensu. W tej cenie jest też np. Canyon na kashimie, CCDB i deemax'ach. Ceny scotta należy porównywać np. do specializeda, czy treka. Z prostej przyczyny, za marke się płaci, zawsze się płaciło i zawsze się płacić będzie.

Leaber jeśli wyciągniecie dampera nie wiązało by się z rozebraniem całej ramy, zaproponowałbym nagranie filmiku w którym uginasz rower bez dampera, albo samej sprężyny. Ale w tym przypadku gra chyba nie jest warta świeczki.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Smietana pisze:Ja też wybrałbym (chyba) mondrakera w tym przedziale cenowym, ale nie możesz porównywać cen mondrakera do scotta, to bez sensu. W tej cenie jest też np. Canyon na kashimie, CCDB i deemax'ach. Ceny scotta należy porównywać np. do specializeda, czy treka. Z prostej przyczyny, za marke się płaci, zawsze się płaciło i zawsze się płacić będzie.
Czemu Scott ma marke, a Mondraker nie?
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

Smietana odnośnie cofania korb to mówię jakie są moje odczucia. Wyjęcie dampera prawdopodobnie jest dużo łatwiejsze jak się wydaje. Postaram się ogarnąć temat z demontażem dampera i filmikiem niedługo.
Smietana
Kontakt:

Spaced pisze:Czemu Scott ma marke, a Mondraker nie?
Bo jest od zawsze.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

To dyskusja o wyższości świąt bożego narodzenia na świętami wielkiejnocy :roll:
Scott istnieje od wielu lat, ale nigdy nie należał do wielkiej piątki.
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

Smietana pisze:Bo jest od zawsze.

Dziwne, że Romet nie kosi więcej w takim razie. Albo że rowery Canyona nie są mega drogie ;)
Smietana
Kontakt:

Spaced pisze:Dziwne, że Romet nie kosi więcej w takim razie.
Tak, faktycznie. Pamiętam jak w dzieciństwie oglądałem różne dyscypliny rowerowe i zawsze rzucał mi się w oczy napis romet przynajmniej u kilku zawodników, masz też racje bo i bez rowerów Canyona na podium nigdy się nie obyło.

Pierwszy rower DH jaki w życiu widziałem to był romet właśnie, to samo dotyczy pierwszej carbonowej ramy na jakiej miałem okazję się przejechać.

Mam nadzieje że wszyscy w powyższym czują ironie. Spaced, prosze przestań podchodzić do tematu z taką ignorancją.
Spaced
moderator
Kontakt:

Smietana pisze:Tak, faktycznie. Pamiętam jak w dzieciństwie oglądałem różne dyscypliny rowerowe i zawsze rzucał mi się w oczy napis romet przynajmniej u kilku zawodników, masz też racje bo i bez rowerów Canyona na podium nigdy się nie obyło.
Canyon ma tradycje w szosie.

A Podium Scotta? Kiedy kto na nim wygrywał? W latach 90tych to Treki, Canondale, Sunn. Jaki Scott. Nie podchodze z ignorancją tylko wytykam błędy w twoim rozumowaniu. Scott nigdy nie mial mega mocnego teamu, nigdy nie był marką z górnej półki. Ba przez wiele lat miał problematyczne rowery.

Mondraker jest w PL tanszy bo akurat dystry wynegocjował lepszą cene. Tyle.
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

Grupa rowerowa Bartbass DH Team przedstawia krótki filmik z testów Scott'a Gamblera 20:)

http://www.pinkbike.com/video/294223/

Zapraszamy też do polubienia naszej facebookowej strony teamu:

http://www.facebook.com/pages/Bartbass- ... 1435871620
ODPOWIEDZ