ODI vs ESI

naze_siedem
Kontakt:

ODI vs ESI

Post autor: naze_siedem »

Czołem,

Chciałem zasięgnąć języka u osób, które miały okazję używać wymienione w temacie chwyty (ODI Rouge oraz ESI grips Chunky albo Racer's Edge).

Czy ww. chwyty są wygodne (wiem, że kwestia chwytów to dość subiektywna sprawa, ale warto się popytać tu i tam żeby zdobyć jakieś podstawowe informacje)?

Dla mnie problematyczną sprawą jest to, iż podczas ostatniego kilkudniowego wypadu w góry moje ręce prawie wymiękły ze względu na wielkość odcisków oraz fakt, iż trzeciego dnia te odciski popękały i ..... i lipa nie szło prawie kierownicy utrzymać. Szukam wygodnych oraz w miarę miękkich chwytów (obecnie używam ładnych Tokenów z pierścieniami (coś jak Lock-On system od ODI) wcześniej było wiele innych ale żadne nie były wystarczająco miękkie/wygodne.). Może mój problem spowodowany jest rękawiczkami (obecnie A-stars Moab), ponieważ lubię lekkie i przewiewne rękawiczki.

Generalnie poszukuję miękkich i w miarę grubych chwytów (ze względu na dość duży rozmiar dłoni) oraz jeżeli możecie polecić rękawiczki o grubej wewnętrznej części.

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam !
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

naze_siedem pisze:Czy ww. chwyty są wygodne (wiem, że kwestia chwytów to dość subiektywna sprawa, ale warto się popytać tu i tam żeby zdobyć jakieś podstawowe informacje)?
Na wygodniejszych gripach niż ODI Rogue nigdy nie jeździłem. Świetne gripy! Grube, miękkie i nie zetrą się w miesiąc. Polecam! ;)
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

Jak wyżej. Jedne z najlepszych gripów na rynku. Polecę również sunline big s ze względu na grubość i komfort. Lecz gripy są na sezon jazdy. Bierz Odi :)
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Nie mam małych rąk ale na Rogue nie potrafiłem jeździć, za grube dla mnie były, za to Ruffiany to najlepsze gripy na których jeździłem. Ewentualnie Nukeproofy z mieszanką supersoft też dorównują wygodą Odi.
naze_siedem
Kontakt:

Post autor: naze_siedem »

Banan725135650
CAPEF
Cesiu
dzięki za info !

A miał ktoś może ESI... w sumie to wyglądają one na zwykłe gumowe chwyty i zastanawiam się co wpływa na ich zaj...stość i cenę.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Szukajka wypluła, że Przem NBT takie ma/miał, napisz do niego PW : http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... &hilit=esi
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

moim zdaniem - największy plus to właśnie grubość chwytów.
nie trzeba aż tak zaciskać paluchów,przez co skóra dłoni nie robi tak dużych fałdów .
bardziej miękkie od odi - są sunline,i w podobnej średnicy.
osobiście od wielu lat używam wyłącznie rogue.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Szukaj nowych gripów Race Face , robi je dla nich Odi ;) Sam mam takie i są mega grube i nie męczą łap.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
jakubas101
Kontakt:

Post autor: jakubas101 »

Rouge są prze zajebiste. Jak je kupiłem to dosłownie kleiły się do ręki. Myślałem, że są w czymś umazane ale one tak mają ;)Chwyty te absorbują drobne wstrząsy, których nie wybrał amortyzator. Rękawiczki nie będą raczej potrzebne do tych ODI. Prędzej dostałbyś odcisków przez rękawiczki niż przez te chwyty. :)
DeStRoY
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

odświeżam
Jak dobre są rouge wiem, mam je od kilku lat ale ma ktoś może nowe opinie na temat ESI ?
pozdrawiam
ODPOWIEDZ