Witam , nadszedl czas na kupno kasety i pytanie jaka wybrac?
11-25 t : http://allegro.pl/kaseta-sunrace-9-rzed ... 02613.html
czy szukac jakiejs 11-23t
Kaseta do dh.
Jaka kaseta?
Re: Jaka kaseta?
Odkopię trochę temat, bo też się borykam z takim dylematem
. Chodzi okasetę 8-rzędową, bo takową mam przerzutkę (Deore, niestety z długim wózkiem, aczkolwiek i tak pasuje mi 8 biegów, więc nawet jak zmienię to nie robi).
- Jest istotna odczuwalna różnica (pomijając wagę) między np. CS-HG31, a CS-HG51? Może lepiej SRAM PG951?
- Jaki łańcuch byście do tego polecili? Dopasowywać pod producenta (SRAM+SRAM, Shimano+Shimano), czy np. jakiegoś Yabana zanabyć?
- Jak to ma wyglądać z twardością poszcz. elementów?
Powiedzcie mi przy okazji czy dobrze to wszystko kminie - przerzutka np. 9 biegowa będzie tyrać na kasecie, łańcuchu i manetce o tej samej lub mniejszej liczbie biegów/rzędów, natomiast pozostałe wymienione elementy muszą do siebie pasować na cyk myk?
Pozdro

- Jest istotna odczuwalna różnica (pomijając wagę) między np. CS-HG31, a CS-HG51? Może lepiej SRAM PG951?
- Jaki łańcuch byście do tego polecili? Dopasowywać pod producenta (SRAM+SRAM, Shimano+Shimano), czy np. jakiegoś Yabana zanabyć?
- Jak to ma wyglądać z twardością poszcz. elementów?
Powiedzcie mi przy okazji czy dobrze to wszystko kminie - przerzutka np. 9 biegowa będzie tyrać na kasecie, łańcuchu i manetce o tej samej lub mniejszej liczbie biegów/rzędów, natomiast pozostałe wymienione elementy muszą do siebie pasować na cyk myk?
Pozdro
-
- Kontakt:
Ja mam na przodzie blat Dartmoor Sting a na tyle kasetę Shimano HG-31 (kupioną w zestawie z łańcuchem za 60pln) i jeżdżę jak to się mówi na trzy łańcuchy - tym sposobem mam sporo większą wytrzymałość całego setu niż na jednym łańcuchu. Jako, że łańcuch najszybciej się zużywa to na jednym jeżdżę około 300km potem drugi i trzeci po +/- 1000km wracam do pierwszego łańcucha i tak dopóki kaseta i blat się trzymają :}