Jak w tytule, chciałem zapytać jaki najlepiej wlać olej do Marzocchi Monster 2005r. przy mojej wadze - 60kg?
7.5w czy 10w będzie odpowiedni?
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdro!
off_road pisze:Killo ja bym nie zmieniał poziomu oleju zalał bym standard U mnie po podrasowaniu tlumika końca skoku mimo standardowego poziomu amor potrafił iść całym skokiem bez twardego dobicia, co daje obraz, ze między poziomem standardowym a 400ml nie czuć za dużej różnicy w pracy po tuningu tłumika. Zawsze to troszke olej wyżej będzie więc smarowanko siłą rzeczy pare cm wyżej
właśnie to co powiedziałeś stoi za moją argumentacjąKillo pisze:...i tak max na ile go dobiłem na 178mm - Monster seria;)
na standardach przy 60kg... to jeszcze uwzględniając sprężyny w Monsterze to gość wykorzysta może 15cm skoku. Lej 400. Sam ważyłem 65 to kombinowałem, jak zszedłem do 350ml to szedł ładnie liniowo, ale to już poziom niebezpieczny dla ślizgów. 400 i koniec. 430 jak stuningujesz amora, czego zrobić nie potrafisz.Kacper Czewa pisze:A tak całkiem poważnie to leć na standardach 430 ml
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość