Ipod touch ,inne mp4
-
- Kontakt:
Ipod touch ,inne mp4
Witam proszę o poradę ludzi którzy maja tego ipoda.
1 - czy między 1,2,3,4 generacją jest różnica w mocy odtwarzacza mp3 czy we wszystkich generacjach są zmieniane aplikacje itd poza mocą mp3.
2 - czy lepiej poszukać innego mp4 ,czy warto dać 850zł za 4 gen lub mniej za inne generacje.
3 - czy głośność mp4 zależy od tego co ma w środku czy raczej jakie ma słuchawki podłączone,zależy mi żeby mp4 głośno grało.
1 - czy między 1,2,3,4 generacją jest różnica w mocy odtwarzacza mp3 czy we wszystkich generacjach są zmieniane aplikacje itd poza mocą mp3.
2 - czy lepiej poszukać innego mp4 ,czy warto dać 850zł za 4 gen lub mniej za inne generacje.
3 - czy głośność mp4 zależy od tego co ma w środku czy raczej jakie ma słuchawki podłączone,zależy mi żeby mp4 głośno grało.
Jestem w teamie KONA FACTORY TEAM !!!
Mam Ipoda 4G 8GB i powiem tak, że na możliwości tego sprzętu to za mało, jak już będziesz miał kupić to min. 16GB. Nie wiem jak odtwarzacze z poprzedniej generacji grają, ale ten w połączeniu z Monster Beats Solo HD gra znakomicie 

Moja Ciapurka: http://www.pinkbike.com/photo/9296923/
-
- Kontakt:
Jak uważasz, ze beatsy grają znakomicie to ja bym się twoich recenzji już nie słuchał. 16gb też nie trzeba.krylos pisze: Mam Ipoda 4G 8GB i powiem tak, że na możliwości tego sprzętu to za mało, jak już będziesz miał kupić to min. 16GB. Nie wiem jak odtwarzacze z poprzedniej generacji grają, ale ten w połączeniu z Monster Beats Solo HD gra znakomicie![]()
Jeżeli potrzebujesz tylko odtwarzacza to kup sobie nano np. 4g i za niego zapłacisz 200zł a spełni twoje oczekiwania.
Podpisuję się pod tym. 8gb to wiele za mało jeżeli sie nie słucha tylko muzyki.krylos pisze:Mam Ipoda 4G 8GB i powiem tak, że na możliwości tego sprzętu to za mało, jak już będziesz miał kupić to min. 16GB
Ty to chyba zawsze skrytykujesz? Wiadomo jak za tą cenę to można mieć o wiele lepsze słuchawki... Pewnie, nawet nie miałeś możliwości sprawdzić jak grają, a wielce dyskutujesz...Spaced pisze:Jak uważasz, ze beatsy grają znakomicie to ja bym się twoich recenzji już nie słuchał. 16gb też nie trzeba.
Z racji tego, że bawie się troche w robienie muzy i mieszkam sam to uwierz mi chłopie przerobiłem sporo słuchawek (AKG 241, 270, sh cx200,cx300, senn 201, 270, 555, 580, ath a-900, ue sfi.pro 5, westone um1 jeszcze chcesz dyskutować?) . Beatsy nie są złe ale one powinny kosztować 1/3 tej ceny. I mówie o oryginałach, nie podróbkach. Za cene beatsów to masz słuchawki o genialnej klasie dzwięku.krylos pisze:Ty to chyba zawsze skrytykujesz? Wiadomo jak za tą cenę to można mieć o wiele lepsze słuchawki... Pewnie, nawet nie miałeś możliwości sprawdzić jak grają, a wielce dyskutujesz...
Popieram. Ipod to zabawka jak dla mnie. Brałbym coś od sonego, creative czy SanDiska a najlepiej iRivera.Spaced pisze:Z racji tego, że bawie się troche w robienie muzy i mieszkam sam to uwierz mi chłopie przerobiłem sporo słuchawek (AKG 241, 270, sh cx200,cx300, senn 201, 270, 555, 580, ath a-900, ue sfi.pro 5, westone um1 jeszcze chcesz dyskutować?) . Beatsy nie są złe ale one powinny kosztować 1/3 tej ceny. I mówie o oryginałach, nie podróbkach. Za cene beatsów to masz słuchawki o genialnej klasie dzwięku.
Od głośności zależy moc wyjściowa urządzenia i impedancja słuchawek.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Zależy który model. Toucha nie kupowałem bo nie widze sensu ale ipod vid 5.5 to stara dobra rio karma z dobudowaną opcją video.KubaLaPL pisze:Popieram. Ipod to zabawka jak dla mnie. Brałbym coś od sonego, creative czy SanDiska a najlepiej iRivera.
Od głośności zależy moc wyjściowa urządzenia i impedancja słuchawek.
Hejterstwo appla jest tak samo bezsensowne jak fanowstwo tej firmy. Apple miał różnej jakosci produkty. Miał sporo gniotów i wpadek ale mial też sporo bardzo udanych produktów. Od pierwszych macintoshów, przez jeszcze nie dawno popularne workstation w świecie filmowym (nowy final cut to zmienił niestety), przez Ipoda 5.5, ipoda shuffle 1gen, ba iphone 4s tez w momencie wejscia był daleko przed konkurencja i gdyby nie koniecznosc pieprzenia sie z itunes pewnie bym wział.KubaLaPL pisze: Szczerze nie lubię tej firmy, wszystko wygląda tak cukierkowo-tandetnie... I przede wszystkim stosunek jakości do ceny taki jak w Beatsach![]()
A w macbookach jednak placisz za lepszą jakosc wykonania wszystkich elementów, wygodną obsługe. Tak płacisz tez za wygląd i marke ale szczerze na prawde nie jest tak źle. Długo byłem niechętny macom ale kiedy okazało się, że nowy ultrabook samsunga kosztuje 6tysi wziałem macbooka bo był tańszy i nie jest źle. Ma pewne irytujące przypadłosci ( i nie wiem po co microsoft inaczej office pisał na niego) ale ma też wiele zalet.
Ale nie dziwie Ci się, że nie lubisz apple bo fani apple są prawie tak irytujący jak fani 29 calowych rowerów i świadkowie jehowy

Ostatnio kumpel coś z ajfonem chciał zrobić. Jednak byliśmy zaokrętowani a nikt nie miał itunesa. I kumpel był w dupie. :P Dla mnie takie ograniczenia są nie do pomyślenia. Żyjemy w świecie standaryzacji.
Także nawet jeśli coś było dobrego z tej firmy to bym nie kupił bo po prostu nie znoszę zmuszania mnie do używania jakiś programów by sobie wrzucić muzykę na produkt... No nie. Po prostu kuwa no nie.
Po to wymyślono standard USB.
Także nawet jeśli coś było dobrego z tej firmy to bym nie kupił bo po prostu nie znoszę zmuszania mnie do używania jakiś programów by sobie wrzucić muzykę na produkt... No nie. Po prostu kuwa no nie.

Po to wymyślono standard USB.
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
Owszem ściągasz raz i masz spokój, ale zgrywanie po 1 utworze to jakaś paranoja... Co do jakości Ipodów nie ma się do czego przyczepić, jedyną wadą jest to, że czasem potrafi się zawiesić...CAPEF pisze:Przecież itunes sciaga sie przez chwile potem masz spokoj. Wbrew pozorom jest to naprwade wygodny i pomocny program
Jeśli chcesz tylko słuchać muzyki to nie ma sensu wyrzucać taką kasę na Touch'a
Słuchawki o małej impedancji wejściowej będą grać głośniej ale też będą szybciej zużywać baterię.Six Six One pisze:czyli co głośność da bardziej mp4 czy słuchawki czy po prostu 1 i 2.
bo chodzi mi o mp4 na rower , a w sumie touch to szkoda na rower nosić bo kosztuje koło 800zl.
Najlepiej wg mnie sprawdzają się douszne słuchawki. Ostatnio odkupiłem sobie MuVo TX SE bo bardzo dobrze wspominam ten odtwarzacz. Pomijając niewielkie trzeszczenie(nie wiem czy wina tego że używany czy on tak miał - starego już nie mam) odtwarzacz jest bardzo dobry. Pracuje ze zwykłymi bateriami AAA. Dałem 32zł z przesyłką.
Ale o czym to ja miałem. Kiedyś jak go używałem ze słuchawkami Creative EP-280 to w skali głośności do 25 miałem ustawioną minimum 15.
Teraz mam EP-630(a jak wymienię jacka to Aurvany) i max używam 7 w tramwajach. Jak po prostu sobie idę to 4-5 wystarczy. Także jak chcesz żeby było głośno i mało dźwięku tła to tylko douszne(do jakiejś aktywności). 25/25 nie da się słuchać bo rozwala mózg...
Kup starego ipoda shuffle 512mb. Dobry dzwiek, trudno zabic.Six Six One pisze:czyli co głośność da bardziej mp4 czy słuchawki czy po prostu 1 i 2.
bo chodzi mi o mp4 na rower , a w sumie touch to szkoda na rower nosić bo kosztuje koło 800zl.
Fujka, creative. Ale w sumie racja. Tylko doprecyzuj. Dokanałowe nie douszne. Bo one tak na prawde tłumiapietryna pisze:Teraz mam EP-630(a jak wymienię jacka to Aurvany) i max używam 7 w tramwajach. Jak po prostu sobie idę to 4-5 wystarczy. Także jak chcesz żeby było głośno i mało dźwięku tła to tylko douszne(do jakiejś aktywności). 25/25 nie da się słuchać bo rozwala mózg...