Nowe Tuesy 2.0!

pawcisq
Kontakt:

Nowe Tuesy 2.0!

Post autor: pawcisq »

Świeżutkie, jeszcze ciepłe promo-strony o dwóch nowych konfiguracjach TUES'a 2.0

http://www.yt-industries.com/de/preview/tues-20-comp/

http://www.yt-industries.com/de/preview/tues-20-pro/

Smacznego ;) Dostępne mają być pod koniec stycznia. Być może więcej info dostanę jutro.
Six Six One
Kontakt:

Post autor: Six Six One »

ten 1 ile kosztuje, i czy ty masz dojście żeby załatwić,rower.
Jestem w teamie KONA FACTORY TEAM !!!
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

mrr i w standardzie wylajtowane :D

Me gusta :D
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Cena jest przecież podana. 2.799 i 3.199 euro.

Jak dla mnie to drugie to całkiem smaczna cena jak na BOS Idylle RaRe + Void. Osobiście jednak wolałbym starego TUES'a 2.0. Malowanie bardziej mi pasuje oraz Boxx R2C2 i Vivid R2C są częściej spotykane w PL (łatwiejszy serwis/naprawa)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Six Six One pisze: ten 1 ile kosztuje, i czy ty masz dojście żeby załatwić,rower.
Wchodzisz na strone i zamawiasz. Bez dojscia, paczka do drzwi dojdzie.
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Wsadzili do tuesa pro wysoki osprzet seryjny i trochę burzy to moją nadzieje że może nie być już znowu akcji z limitowaną edycją. A jak będzie to mam przeczucie że dadzą tuesa carbon i kolorowe 888 w starej cenie :D A obecnie nowy rower na super ramie na bosie za 13klocków dla każdego, masakra :) Jak tak będą robić to się ich wysypie trochę na rynku :(
Spaced
moderator
Kontakt:

dedekFR1 pisze: Wsadzili do tuesa pro wysoki osprzet seryjny i trochę burzy to moją nadzieje że może nie być już znowu akcji z limitowaną edycją. A jak będzie to mam przeczucie że dadzą tuesa carbon i kolorowe 888 w starej cenie :D A obecnie nowy rower na super ramie na bosie za 13klocków dla każdego, masakra :) Jak tak będą robić to się ich wysypie trochę na rynku :(
Dobra reklama bo za 2800 euro wolalbym canyona a jakos nikt nie bierze. Pomimo tego, ze szybsza dostawa i wiekszy stock maja jak cos sie popsuje.
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

No tylko że canyon jest wysoki i krótki a to większości chyba nie podchodzi, YT natomiast długie i niskie
Spaced
moderator
Kontakt:

Grześ pisze: No tylko że canyon jest wysoki i krótki a to większości chyba nie podchodzi, YT natomiast długie i niskie
YT:
Kąt Główki 63.5

Canyon
Kąt Główki 63/64

YT (M)
Rozstaw Kół:
118-119cm

Canyon (M)
Rozstaw Kół:
118.5cm

YT:
Wysokość Supportu:
360mm

Canyon
Wysokość Supportu:
350/360mm

Więc mówisz, że te rowery się różnią, a Canyon, który w płaskim ustawieniu jest dłuższy i niższy jest za wysoki i za krótki, a yt nie? ;)
Grześ
Kontakt:

a jak porównasz ETT, długość podsiodłówki i przekrok?
Six Six One
Kontakt:

Jestem ciekaw czy będzie tak samo jak z ta wersją limit co zeszła szybko po 1 dniu od wejśćia .Bo może te 2.0 dostępne będą cały czas.
Spaced
moderator
Kontakt:

Reach ma Canyon 10mm krótszy. A to najlepsza miara. To nie jest taka różnica żeby tego mostkiem + kiera nie dało sie wyrównać.

Tak Canyon ma wyższy przekrok ale jak nie jeździ się na Sce to nie jest problem. Ludzie się za bardzo przejmują przekrokiem kiedy jest to tak na prawde ważne tylko jak jesteś bardzo niski. Jezdziłem długo na ramie z przekrokiem duzo wyższym niż Canyon i nic się nie działo, a jestem średniego wzrostu.
Grześ
Kontakt:

Jasne, każdemu według potrzeb. W zjazdówkach może nie jest to aż tak istotne jak w rowerach fr i do jazdy po górach.
Dla mnie osobiście różnica w długości ramy 10mm to dużo, zwłaszcza jeżeli prekrok jest jeszcze większy.
Przekrok u osób o tym samym wzroście może być różny też trzeba to wziąć pod uwagę.
Jednak jak sam przyznałeś YT jest niższe i dłuższe :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Jasne, że może być różny ale jak nie jestes nieproporcjonalny to na tej wysokosci jak w Canyonie to nie powinien byc problem dla nikogo powyzej 170cm wzrostu. Wszyscy to strasznie mitologizują.

A 10mm to duzo ale jak mówie jak nie dobierasz częsci na pałe to żaden problem. Wolałbym rower z szybsza obsługą gwarancyjna w wersji za 2800 euro z lepszymi partsami i troche lepszymi kątami (niższy i bardziej płaski ;) ).
I mówie to też do jazdy po górach, mam kilka rowerów do róznej jazdy, scigałem sie w xc.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Sam nie kumam fenomenu YT ,czy Canyona na wszelkich forach. Wszyscy wypisują jaka super cena , osprzęt ,ale kurna tych rowerów prawie nie widać ... Dla mnie problemem jest wyczajenie rodzimej Sody za 8tyś. Za cenę Notona ogarnę sobie swoje Entourage w 90% customowo (bo jednak coś z seryjniaka zostanie :P ) i pod siebie, na topowym sprzęcie,więc to nie są jakieś rewolucyjne ceny - chyba ,że ktoś patrzy na chore ceny Speca,czy Treka (albo chore ceny niektórych dystrybutorów) :lol: Sam zauważyłem,że powyżej pewnego progu cenowego ludzie jakoś nie chętnie ryzykują ,a u nas wystarczy obadać jakie są rowery na forum to multum się powtarza i dziecinnie łatwo złożyć coś oryginalnego nawet na zwykłej masowej ramce,która nie jest jedną z pięciu firm ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Za granicą widać ich sporo. Na otwarcie sezonu 2012 juz w Mariborze widziałem z 10 Canyonów i 5 YT.

A co do Entourage - płacisz ceny katalogowe? Wszystkie czesci nowe i na gwarancji? Tak to sie nie liczy. Ceny są dobre, nie przesadzaj ;)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Katalogowo po wyprzedaży :P Ja mówię o naszym rynku,gdzie jest tylko suche gadanie :P Zagranicą swojego bike widzę w ilościach hurtowych,bo wszędzie bardzo dobre recki zbiera,a w kraju kojarzę,że są dwa :lol:
PS: bez problemu można ogarnąć super rower za niezłą kasę - Beastie Bikes wyprzedaje parę rzeczy Straitline prawie za 50%, Liryka sprowadziłem nowego z Niemiec prosto ze sklepu o 1200zł taniej bez żadnych układów itp. Często wystarczy kupić taniego seryjniaka i wymienić w nim parę rzeczy,aby mieć zacny sprzęt - nie zawsze jest sens płacić 300zł za sztycę Thomsona,gdzie ja kupiłem używaną za 45zł ;)
Dla mnie te firmy są fenomenem,bo na ogół każdy grzeje się ramą ,a na forach głównie wymieniany jest osprzęt :lol:
Dla mnie mega rowerem jest http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes ... tml?b=3059 , osprzęt marzenie dla wielu , cena 11tyś. ,a u nas i tak więcej osób kupić strasznie biedne Demo, Glorkę,czy Gamblera :lol:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Grześ
Kontakt:

nopainnogame ale w tym biku poza ccdb i niezłym widłem to reszta chyba dupy nie urywa nie?

Poza tym, jak by na to nie patrzeć, to jesteśmy dziadami w europie i większość kupuje używki i ciuła część po części.
Six Six One
Kontakt:

Grześ pisze: jesteśmy dziadami w europie i większość kupuje używki i ciuła część po części.
Taka prawda nieliczni maja super fulle na foxach 40 , w niemczech ten yt kosztuje prawie 11k a jak był by dystrybutor w polsce to z 15,16k by kosztował.
ODPOWIEDZ